Vágólapra másolva!
Történelmi veresége után az orosz Csehovszi Medvegyi otthonába készül Mocsai Lajos kézicsapata, az MKB Veszprém. A Bajnokok Ligája-csatán 250 szurkolót veszített a magyar csapat a Malév csődje miatt.

A B csoport második helyén álló Veszprém történetében először vesztett el egymás után két hazai meccset a legrangosabb európai kupában, miután szombaton 24-21-re kikapott a lengyel Kielcétől.

"A Csehov kilencven százalékban megegyezik az orosz válogatottal, és van még plusz két-három jó játékosa. Nagy lövőerővel rendelkeznek, de az orosz iskola ellen is fel lehet készülni. Szerdai elutazásunkig négy edzésünk lesz" - mondta a vezetőedző.

A csapatot kétszázötvenen kísérték volna el, de a Malév leállása miatt alig lesz szurkolójuk a csehovi mérkőzésen. A csapat Bécsen keresztül utazik Oroszországba, a találkozó magyar idő szerint csütörtök 16 órakor kezdődik.

A két együttes első, október 22-i veszprémi mérkőzésén a hazaiak 24-22-re nyertek. Lényeges lesz a továbbjutás szempontjából, hogy az MKB az egymás elleni összevetésben jobb lesz-e a Medvegyinél. Ha nem, akkor van olyan verzió, amely alapján a magyar bajnok nem jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Amennyiben a Veszprém pontot szerez, vagy úgy kap ki Csehovban, hogy az egymás elleni eredmények alapján jobb, mint az oroszok - ez egygólos vereséget vagy minimum 23 lőtt találat mellett kétgólos vereséget jelent -, akkor biztosan továbbjut.

A Veszprém az utolsó körben, február 25-én a listavezető, már biztos továbbjutó spanyol Atlético Madridot fogadja.