Társoldalunk:

Újabb szlovák hokis szeretne magyarrá válni

A Dunaújváros jégkorongcsapatának szlovák kapusa, Peter Sevela szívesen védene a magyar válogatottban, írja a Jégkorongblog.

Sevela a negyedik szezonját tölti Dunaújvárosban, és lassan gondolkozik azon, hogy felvegye-e a magyar állampolgárságot. "Mert ha igényt tartanak rám, nagyon szívesen védeném a magyar válogatott kapuját. Szép lenne, ha erre már 2014-ben sor kerülhetne, óriási motivációt jelentene ez számomra" - mondta a 29 éves kapus, aki 2003-ban ötödik helyen zárt a szlovák csapattal az A csoportos junior-világbajnokságon.

Sevela úgy nyilatkozott, otthon érzi magát Dunaújvárosban, csak a magyar nyelvvel akadnak problémái, de az öltözőben angolul megérteti magát. Sevela amiatt is jól érezheti magát, hogy a Dab.Docler hatalmas fölénnyel vezet a Mol Ligában, ő pedig 95 százalékos védési hatékonyságot mutathat fel, és novemberben őt választották a Mol Liga legjobbjának. Ha Sevela magyar válogatott lesz, akkor követi a szintén szlovákiai születésű Sille Tamás és Sikorcin Ladislav példáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKK