Vágólapra másolva!
A lehetséges négy csapat közül a macedón Metalurg Szkopjét szeretné ellenfélnek a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém játékosa.

"Végre sikerült egy spanyol csapatot, a Leónt kiejtenünk a 16 között, így jó kedvvel várjuk a keddi sorsolást - mondta Iváncsik. - Mivel olyan opció nincs, hogy játék nélkül juthatnánk a négyes döntőbe, azért ha lehetne választani, akkor a Szkopjét kérnénk."

Mivel nincs védettség - vagyis azonos országbeliek, illetve azonos csoportból érkezők is összekerülhetnek -, a Veszprém akár újból összefuthat a címvédő Kiellel, illetve a tavaly ugyancsak finalista Atlético Madriddal. A német együttest otthon sikerült 31-30-ra legyőzni, ám idegenben 32-21-es vereségbe szaladt bele a magyar bajnok. A spanyolokat Madridban 27-26-ra, otthon pedig 26-19-re verte az MKB.

Iváncsik hozzátette: főleg a Kielt, illetve a másik német csapatot, a Flensburgot lenne jól elkerülni, míg az Atlético Madrid következne számára a képzeletbeli kívánságlista második helyén a Szkopje mögött.

"Jól lenne, ha a szerencse is mellénk állna. Sűrű a program, nincs megállás, válogatott mérkőzések is következnek, de van elég idő felkészülni a BL-negyeddöntőre. Remélem, addigra testvérem, Tamás is felgyógyul bokasérüléséből" - mondta Iváncsik Gergő.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 17. és 21. között kell megrendezni. A visszavágók április 24. és 28. között lesznek. Az biztos, hogy a Veszprém - mivel csoportelső volt - a második találkozón játszhat saját közönsége előtt.

A kalapok:
1. kalap (csoportelsők): MKB VESZPRÉM, Hamburg (német), Barcelona (spanyol), Kielce (lengyel)
2. kalap (csoportmásodik- vagy harmadikok): Flensburg-Handewitt (német), Kiel (német), Metalurg Szkopje (macedón), Atlético Madrid (spanyol)

A negyeddöntő sorsolását kedden 11 órakor tartják Bécsben. A párharcok győztesei jutnak a június 1-jén és 2-án sorra kerülő kölni négyes döntőbe.