Vágólapra másolva!
Kiss Éva és Nuria Benzal személyében magyar válogatott kapust és Európa-bajnoki ezüstérmes légióst is szerződtetett a Fehérvár KC nőikézilabda-csapata. A Veszprémből érkező kapus nem tervez előre, egyszerűen szeretné magát jól érezni új csapatában.

Pal Oldrup Jensen csapatába két kapus is érkezett a válogatott Kiss Éva (Siófok), és a húszesztendős Győrffy Alexandra (Érd) személyében. A beálló Mayer Szabina (Vác) öt év elteltével tér vissza Székesfehérvárra, míg a balkezes, átlövő és szélső poszton egyaránt otthonosan mozgó Hajduch Csenge (Békéscsaba) pályafutása során először vált klubot.

Nuria Benzal, aki a szerb bajnok Zajecartól igazolt Fehérvárra, a belső posztokon bevethető, Európa-bajnoki ezüsttel is rendelkező spanyol kézilabdázó júliusban kapcsolódik be a fehérváriak munkájába.

A klub három kulcsjátékossal, Emberovics Mírával, Horváth Bernadettel és Vaszari Virággal is hosszabbított, míg Triscsuk Krisztina, Szikora Melinda, Zsigmond Vivien, Németh Nóra és Lelkes Noémi távozott.

"Nagyon jó érzésekkel érkezem Székesfehérvárra. Az elmúlt két idényben megjártam Siófokot és Veszprémet, ahol nem pont úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltem. Kicsit vándormadár életmódot élek, mióta Debrecenből távoztam. Úgy érzem, nagyon jó szakmai háttérrel rendelkező csapathoz igazoltam, és remélem, tudok továbbfejlődni, valamint a csapat segítségére lenni" - nyilatkozta Kiss Éva, aki tagja volt a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak.

"Elsősorban fizikailag kell fejlődnöm nagyon sokat, emellett vannak apróságok, amik javításra szorulnak a mozgásomban. Ami a jövőt illeti, nem nagyon tervezek előre. A párom egyszer ugyan félig tréfásan meghatározta, hogy most a válogatottal Eb-bronzérmet szereztem, akkor a következő a vb-ezüst, majd az olimpiai arany lesz. Én nem fogalmazok ennyire konkrétan. Szeretek védeni, ezért csinálom az egészet. Örülni tudok minden kis sikernek. Ez csapatsport, a legfontosabb a csapat jó szereplése. Szeretném jól érezni magam Fehérváron is, és remélhetőleg az eredmények is jönnek majd."

Amennyiben az Érd Bajnokok Ligája-indulási szándékát elfogadja az európai szövetség, akkor a Fehérvár az EHF-kupában is elindul.