Vágólapra másolva!
Második mérkőzését már megnyerte a magyar férfikézilabda-válogatott a Gyöngyösön zajló Provident-kupán, ahol csak olyan csapat szerepel, amely részt vesz a januári, dániai Európa-bajnokságon.

Eredmény:
Magyarország - Fehéroroszország 31-28 (17-11)

A magyar együttes rosszul kezdte a felkészülési tornát, hiszen pénteken 29-28-ra kikapott Csehországtól, szombaton pedig az a Fehéroroszország következett, amely a nyitófordulóban ugyancsak 29-28-ra nyert Lengyelország ellen. Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata az első félidőben fokozatosan lépett el, és a szünetben már 17-11-re vezetett.

A második játékrészben már csak tartani kellett az előnyt, és bár a fehéroroszok közelebb kerültek, de egyenlíteni már nem tudtak.

Nagy Kornél tör kapura a fehérorosz Sziarhej Silovics mellett Forrás: MTI/Kovács Anikó

A sérült Nagy László helyét elfoglaló Ancsin Gábor így értékelt a mérkőzést közvetítő RTL Klubnak: "A pénteki játékunkhoz képest sokkal folyamatosabb volt a támadásunk, védekezésben előjött az agresszivitás, ami jellemzi ezt a csapatot, ennek köszönhettük, hogy az első félidőben el tudtunk húzni. A második félidőben volt egy kisebb hullámvölgyünk, de Mikler Robi védéseinek és egy-két frappánsabb megoldásnak köszönhetően sikerült megtartanunk az előnyünket."

Vasárnap a lengyelek következnek.