Vágólapra másolva!
Sorozatban hetedszer, összesítésben huszonkettedik alkalommal nyert bajnoki aranyérmet a Veszprém férfikézilabda-csapata, miután a két győzelemig tartó döntő második mérkőzésén 28-24-re nyert Szegeden.

Eredmény, kézilabda, férfi NB I, döntő, 2. mérkőzés
Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém 24-28 (13-13)

A férfikézilabda-bajnokság döntőjének első mérkőzése mindössze húsz percig volt izgalmas és szoros, a Veszprém hazai pályán 8-8 után állva hagyta a Szegedet, és végül 30-21-re győzött. A vasárnapi második mérkőzésen az volt a kérdés, a Tisza-partiak képesek lesznek újítani, vagy a címvédő idegenben ünnepli újabb bajnoki aranyát.

Carlos Ortega, a Veszprém edzője a mérkőzés előtt azt mondta, ha sikerül úgy védekezni, ahogy az elmúlt mérkőzéseken, és az odavágón, akkor nem lehet probléma. A hazaiaknál egyértelműen javítani kellett a védekezésen és a helyzetkihasználáson, ezt az elején elsősorban Ilyés bizonyította, aki három góljával tíz percig egyedül tartotta csapatát (3-3).

A 21. percben úgy mutatott 10-7-es veszprémi előnyt az eredményjelző, hogy a vendégek két büntetőt is elrontottak: Ilic lövését Mikler védte, Iváncsik Tamás pedig a lécet döngette meg. A hajrára összeszedte magát a Szeged, Prce megrázta magát, vezérletével 10-10-re egyenlítettek a szegediek, és ott volt Larholm kezében a lehetőség, hogy előnnyel mehessenek pihenőre, de hetesét Alilovic védte.

13-13 után a második félidőben sem változott a játék képe, végig a Veszprém vezetett, a Szeged kapaszkodott. Azonban végig az volt az ember érzése, Pastor tanítványaiban nincs meg az átütőerő, ami a győzelemhez szükséges. Prce egy rossz esés következtében könyöksérülést szenvedett, Sulic kiállítását képtelen volt kihasználni a Szeged, így a 45. percben 21-19 állt a címvédő neve mellett.

A hajrában még volt esélye a hazaiaknak, de Schuch kiállítását nem tudta kihasználni, sőt, Ilic hátrányból is betalált. Az utolsó három percre még Pastor kikérte utolsó idejét, de 23-26-nál maximum a csodára bízhatott.

A Veszprém a végjátékot már nem rontotta el - Iváncsik Gergő még a vészkapusként bent ragadó Mindegiát is felavatta - 28-24-es győzelmével pedig sporttörténeti bravúrt aratva sorozatban hetedszer, összesítésben pedig 22. alkalommal lett bajnok.

A Veszprém ebben az idényben már megnyerte a Magyar Kupát és május 31-én és június 1-jén még a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében érdekelt. A Szeged az MK-ban is második volt, és egy hét múlva az EHF-kupa berlini Final Fourjában lép pályára.