Vágólapra másolva!
Három évvel meghosszabbította Ambros Martín vezetőedző szerződését a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapata. A győriek két új játékost is igazoltak a cseh Jana Knedlíkova és a brazil Tamires Morena személyében.

Miután ősszel Orbán Adrienn és Eduarda Amorim is térdszalag-szakadást szenvedett, az újabb BL-címvédésre törekvő Audi ETO két új játékost szerződtetett.

A 26 éves, 59-szeres cseh válogatott jobbszélső Jana Knedliková a szezon végéig kölcsönbe érkezett Mosonmagyaróvárról, míg a 20 éves brazil válogatott beállós, Tamires Morena a Concórdia csapatából érkezve három és fél éves szerződést írt alá.

Jana Knedlíkova, Ambros Martín, Kelecsényi Ernő és Tamires Morena Forrás: Gyorietokc.hu

"Knedlikova már a látóterünkben volt, Amorim pótlása azonban lehetetlen. De bízunk benne, hogy a fiatal Tamires Morena képes lesz részfeladatokat megoldani, főleg a védekezésben. Edzőnk legfőbb feladata most az, hogy olyan egységet kovácsoljon a nyár óta épülő csapatból és az új tagokból, amellyel fenntarthatjuk eredeti célunkat a szezonra" - nyilatkozta a Kelecsényi Ernő klubelnök.

Ambros Martín számára a csapat hozzáállása volt a fő szempont, amikor meghozta döntését. "Az elmúlt két szezonban rengeteg sikert értünk el, és nem könnyű a lányokban a motivációt hosszú távon fenntartani. Szerencsére a mai napig azt látom minden egyes meccsen, és ami még fontosabb, az edzéseken is, hogy a csapat százszázalékos erőbedobással és koncentrációval dolgozik, és a lányok szeretik azt amit csinálnak. Örömmel folytatom a munkát Győrött további három évig, ez a legjobb hely, ahol lehetek" - nyilatkozta a spanyol edző.