Vágólapra másolva!
Őrült mérkőzés nyert a Houston Rockets kosárlabdacsapata az NBA Nyugati főcsoportjának elődöntőjében, a vendégek 19 pontos hátrányról felállva az utolsó negyedet 40-15-re, a meccset pedig 119-107-re megnyerve 3-3-ra kiegyenlítették a Los Angeles Clippers elleni csatát. Keleten a Cleveland győzött Chicagóban, ezzel főcsoportdöntős lett.

A Cleveland Cavaliers remek védekezésének köszönhetően győzött a Chicago Bulls otthonában, így 4-2-es összesítéssel megnyerte az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság Keleti főcsoportjának elődöntőjét.

A másik csütörtöki összecsapáson a 40-15-ös utolsó negyedet produkáló Houston Rockets diadalmaskodott a Los Angeles Clippers vendégeként, és kiharcolta a mindent eldöntő hetedik felvonást.

Pedig nagyon úgy tűnt, hogy a Clippers behúzza a meccset, a harmadik negyedben már 19 ponttal vezetett, és Chris Paul majdnem tripla-duplát ért el, 31 pontja, és 11 asszisztja mellett 7 lepattanót is összeszedett.

A 19 pontos Corey Brewer tizenötöt az utolsó negyedben szórt Forrás: AFP/Robyn Beck

De ez sem volt elég, noha még az utolsó negyedet is 92-79-es vezetésről kezdhette meg a kalforniai csapat. A vendégeknél a 23 pontos James Harden ugyan az utolsó tíz percet a kispadon töltötte, de Corey Brewer 15 pontot szórt, ehhez Dwight Howard összesen 20 pontot és 21 lepattanót tett, és a Rockets végül elképesztő hajrával a maga javára fordította a meccset.

A párharc állása ezzel 3-3, a hetedik, mindent eldöntő mérkőzésre vasárnap Houstonban kerül sor.

Eredmények, főcsoport-elődöntők, 6. mérkőzések, Kelet:
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 73-94
A párharc végeredménye: 4-2 a Clevelandnek

Nyugat:
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 107-119
A párharc állása: 3-3.