Pazar centerjátékkal verték a pólósok az USA-t

5hely Varga Dénes Kazany Magyarország Egyesült Államok férfi vízilabda
Kazany, 2015. augusztus 6. Varga Dénes (b) és az amerikai Josh Samules az 5-8. helyért játszott Magyarország - Egyesült Államok férfi vízilabda-mérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 6-án. A címvédő magyar válogatott 13-9-re győzött, így az ötödik helyért játszhat. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13-9-re nyert csütörtökön az amerikai csapat ellen, így szombaton Montenegró ellen az ötödik helyért játszhat a kazanyi vizes világbajnokságon.

Eredmény, az 5-8. helyért:
Magyarország-Egyesült Államok 13-9 (4-2, 3-2, 2-2, 4-3)az élő közvetítés
Gólszerzők: Hárai 4, Varga Dénes 3, Varga Dániel 2, Hosnyánszky 2, Erdélyi 1, Madaras 1, illetve Bonanni 3, Azevedo 3, Samuels 1, Cupido 1, Mann 1

Gyors magyar góllal indult a magyar vízilabda-válogatott amerikaiak elleni összecsapása, Hárai Balázs értékesített emberelőnyből egy kapufáról lepattanó labdát. Az amerikaiak Tony Azevedo révén egyenlítettek, majd Varga Dániel révén ismét vezetést szerzett a magyar csapat.

Hárai beindult

Benedek Tibor csapata Erdélyi Balázs húzásával először ment el két góllal, de az amerikaiak újra szépítettek. Nem sokkal a negyed vége előtt a center Hárai Balázs gyönyörű csavarásával állította vissza a kétgólos különbséget.

Varga Dénes három szép gólt lőtt Forrás: MTI/Kovács Anikó


A második negyed elején újra Hárai küzdött nagyot centerben, és megszerezte önmaga harmadik gólját, az amerikaiak pedig emberelőnyből faragtak a hátrányukból (5-3). Varga Dénes egy távoli lövéssel talált be, a túloldalon pedig Bret Bonanni próbálkozása Decker keze alatt besurrant a kapuba. Varga Dániel újabb gyönyörű gólja után Vámos Márton növelhette volna tovább az előnyt a dudaszó pillanatában, de csak az oldalhálót találta el.

Jól védekeztünk emberhátrányban

A nagyszünet után az amerikaiak találtak először a kapuba, majd Vámos kiállítását kihasználva újra egy gólra jöttek fel, Hosnyánszky Norbert és Gór-Nagy Miklós büntetését azonban remekül kivédekezte a magyar csapat. A másik oldalon ezután Varga Dénes villant: elhajlásból, távolról elképesztően nagy gólt szerzett. Az amerikaiak sorra kapták az emberelőnyöket, de Bedő Krisztián, majd Hárai kiállítását sem tudták gólra váltani.

Hárai ellenben elszakadt az őrzőjétől, és gyönyörű mozdulattal a kapuba húzta a labdát.

Az utolsó negyedet Hosnyánszky rövidsarkos gólja vezette fel, majd Azevedo góljával állt vissza a háromgólos különbség. A végig remekül játszó Hárai kiharcolt egy kiállítást, Varga Dénes ki is használta egy nagyszerű pattintással, ezzel el is dőlt a meccs. Egy hosszú magyar támadássorozatot Hosnyánszky éles szögből lőtt gólja zárt le (12-7). Azevedo szépített, Madaras messziről kapufás gólt lőtt, majd a végeredményt John Mann állította be.

Az 5. helyért játszandó meccsen a montenegróiak jönnek, akiket a tavalyi vb döntőjében sikerült legyőzni. Ha az a meccs is meglesz, az olaszok elleni vereség csalódása valamelyest enyhül majd.

Korábbi eredmények, az 5-8. helyért:
Montenegró-Ausztrália 11-8 (4-1, 1-1, 4-4, 2-2)
A 11. helyért:
Kazahsztán-Dél-afrikai Köztársaság 11-7 (4-2, 1-2, 2-1, 4-2)
A 9. helyért:
Kanada-Brazília 12-10 (4-2, 1-2, 2-1, 4-2)

Elődöntő:
Horvátország-Görögország 19.30
Olaszország-Szerbia 21.00