Győrben és Rosztovban nem kellett, Siófokra igazolt

Macarena Aguilar, kézilabda
UNITED KINGDOM, London : Spain's centreback Macarena Aguilar Diaz (C) vies with Croatian players during the women's quarter-final handball match Spain vs Croatia for the London 2012 Olympics Games on August 7, 2012 at the Copper Box hall in London. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Siófok női kézilabdacsapata szerződtette a spanyol válogatott irányítóját, Macarena Aguilart, aki az előző szezonban még a Győri Audi ETO KC-t erősítette.

Olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes irányítóval erősített a Siófok női kézilabdacsapata, amely szerződtette a 198-szoros spanyol válogatott Macarena Aguilart.

A 30 éves játékos tavaly a dán Randerstől szerződött a Győri Audi ETO-hoz, de egy év után a magyar klub nem tartott rá igényt. Aguilar ezért elfogadta a Rosztov-Don ajánlatát, és úgy tűnt, a 2015-16-os szezont ismét egy klubban töltheti Katrine Lundéval és Anna Szennyel.

Az orosz klub azonban a felkészülés első két hete után elégedetlen volt a teljesítményével, és szerződést bontott vele.

Macarena Aguilar Forrás: AFP/Javier Soriano

"Sohasem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszatérek Magyarországra, más terveim voltak a jövőre illetően. De aztán jött a siófokiak megkeresése és minden követ megmozgattak a leigazolásom érdekében.

- nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

Azt mondta, a legfontosabb célja, hogy ismét élvezze a játékot, és

olyan formába lendüljön, hogy ott lehessen a jövő évi, riói olimpián is.

"Jól ismerem Macarenát, számtalanszor láttam Dániában és a Győrben is játszani. Igazi topjátékos, tőlem megkapja a szükséges időt és támogatást, hogy újra a legjobb formáját tudja nyújtani" - mondta Christian Dalmose, a Siófok edzője.