Társoldalunk:

Klublegenda hagyja ott a fehérvári hokicsapatot

2016.07.26. 09:45

14 év után távozik a székesfehérvári jégkorongcsapattól Kovács Csaba.

A válogatott csatár 18 évesen, Kanadából hazatérve lett a Fehérvár játékosa, és a csapattal tíz bajnoki cím, két Interliga- és négy Magyar Kupa-győzelem után távozik. Kovács több mint 600 meccset játszott a Fehérvárban, ezzel Palkovics Krisztián után ő a második a rangsorban, a gólokat és szerzett pontokat tekintve pedig a harmadik.

Reméli, hogy tehet még a klubért

"Soha nem fogom elfelejteni azt a 10 évet, amikor sorozatban bajnokok tudtunk lenni, az első Kontinentális-kupát, illetve a EBEL-ben töltött éveinket. Különösen hálás vagyok azért, hogy a klub és a város mindig mindent megtett azért, hogy egyre magasabb szinten tudjunk versenyezni, és mindez véleményem szerint nem csak nekem volt jó, mint játékos, hanem az egész magyar jégkorong sokat köszönhet ennek" - írta a Fehérvár honlapján olvasható búcsúlevelében Kovács, aki külön kiemelte a fehérvári hoki mindenesét, idősebb Ocskay Gábort, illetve a csapattársak közül Ocskay Gábort, Palkovics Krisztiánt és Kangyal Balázst.

A válogatottnak is alapembere a Süti becenévre hallgató csatárForrás: MTI/Kovács Tamás

A búcsúüzenetet azzal zárja, reméli, lesz még lehetősége tenni a fehérvári klubért, és visszaadni, amit ő kapott. Kovács a válogatottnak is meghatározó embere volt az elmúlt tíz évben, részese volt a szapporói és a krakkói feljutásnak is, idén pedig szerepelt a szentpétervári A csoportos vébén.