Kockázati tőkebefektetőnek állt a sztársportoló

Kobe Bryant, NBA, kosárlabda, pekingi olimpia, 2008
US Olympic basketball player Kobe Bryant arrives for a press event at Rockefeller Center in New York on June 30, 2008 to display the uniforms provided by Nike the team will wear at the Beijing Olympics. AFP PHOTO/Timothy A. CLARY TIMOTHY A. CLARY / AFP
Vágólapra másolva!
Kockázati tőkebefektető céget indított Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers nemrég visszavonult legendás kosarasa, aki a média, a technológia és a big data területeire fektet be mintegy százmillió dollárt.

Nem unatkozott sokáig Kobe Bryant, miután tavasszal befejezte húszéves profi sportolói karrierjét - írja a Sportsmarketing.hu. A Los Angeles Lakers 38 éves kosárlegendája Bryant Stibel néven indított kockázati tőkebefektető céget. Bryant komoly partnert talált maga mellé, ugyanis a másik fél, Jeff Stibel az üzleti információs szolgáltatásokat nyújtó Dun & Bradstreet alelnöke, valamint az agyi implantátumokkal foglalkozó BrainGate elnöke.

Bryant még az olimpiai csapat játékosaként Forrás: AFP

Bryant és Stiebel már 2013 óta együtt dolgozik, eddig 15 ígéretes vállalatba fektettek be közösen, olyanokba, mint például a Players Tribune sportportál, a mobiljátékokat felturbózásával foglalkozó Scopely, vagy a jogi tanácsadást nyújtó LegalZoom. A Forbes című gazdasági magazin szerint Kobe Bryant 680 millió dollárt keresett a sportolói karriere során, amiben a fizetése mellett a szponzori pénzek is szerepelnek.

A Bryant Stibel kockázati tőkealap zárt körűen működik, egyelőre nem nyitott a további befektetők csatlakozására - jegyzi meg a Sportsmarketing. Olyan vállalkozásokat keresnek a pénzük kihelyezésére, amelyek hozzáadott értéket termelnek és nemcsak Kobe Bryant nevét szeretnék felhasználni az érvényesülésükhöz. Az NBA-sztárok közül többen is próbálkoznak befektetésekkel, például Shaquille O'Neal, Carmelo Anthony és Andre Iguodala is érdekelt startup cégekben.