Társoldalunk:

A leukémiával harcoló magyar válogatott kosaras már boldogan ébred

2019.12.25. 19:58

Gereben Líviánál, a KSC Szekszárd és a magyar női kosárlabda-válogatott bedobójánál májusban diagnosztizáltak leukémiát. A 20 éves játékos azóta kemoterápiás kezeléseken és transzplantáción is átesett, a gyógyulás hosszú útjára lépett. A szekszárdi kosaras az M4 Sport Kosárlabda magazinjának adott interjúban elmondta, boldog, hogy a karácsonyt otthon töltheti, a legszebb ajándék pedig az lenne számára, ha visszatérhetne a kosárpályára.

A karantén időszak még nem ért véget Gereben Lívia számára, viszont napról napra erősebbnek érzi magát, és boldogan ébred reggelente. 

Szerencsére jól vagyok, pont ma voltam kontrollvizsgálaton, és mindent rendben találtak. Bár a felépülésig vezető út még nagyon hosszú és türelmesnek kell lennem, sok energiám van, és minden nap boldogan kelek fel"  – mondta az M4 Sport Kosárlabda magazinjának Gereben Lívia, akinek egy hónapja még csak napi egyórás séta volt engedélyezve, de most már a szobabiciklit is használhatja.

Gereben Lívia a magyar válogatott egyik legnagyobb tehetségeForrás: fiba.com

„Napról napra erősebb vagyok, volt olyan nap, amikor egy kisebb dombra is fel tudtam futni. Zseljkónak (Djokics Zseljko a Szekszárd vezetőedzője – a szerk.) híresen kemény edzései vannak, úgyhogy már most megkezdtem a felkészülést" – jegyezte meg humorosan.

Gereben azt is elárulta, betegsége elején azt a taktikát választotta, hogy inkább bele sem gondolt, valójában min megy keresztül. 

Ebben a betegségben az a legrosszabb, hogy sokszor még az orvosok sem tudják, mire számítsanak. Nagyon nehéz, hogy bármelyik nap bejöhetnek hozzád egy rossz hírrel, mondjuk a jó hírekre ez ugyanúgy igaz. Sajnos az utóbbi időszakban több volt a rossz hír, de ebben a felépülési időszakban jól haladok, így a jó hírekből is jutott nekem."

Gereben Lívia az elmúlt hónapokban rengeteg erőt merített ismerősök és ismeretlenek szeretetéből, támogatásából. 

„Nagyon sok embertől és helyről kaptam támogatást,  olyanoktól is, akiket nem is ismerek, ez annyira szívmelengető érzés, hogy ennél több erőt semmi nem tud nyújtani."

Az ünnepi időszakról elárulta, a rokonok látogatására és a hagyományos karácsonyi ételek fogyasztására egyelőre nincs lehetősége, de így is pozitív marad: nekem a legnagyobb karácsonyi ajándék, hogy itthon lehetek a családommal és nem a kórházban.  A következő ajándék pedig az lesz, amikor visszatérhetek a pályára" – tette hozzá a magyar válogatott kosaras.