Férfi csapatnál kaphat munkát a női kosárválogatott másodedzője

Cziczás László csapata az idei szezonban még nem tudta legyőzni a Sopront
Vágólapra másolva!
A férfi mezőnyben kaphat edzői munkát Cziczás László, aki szerdán távozott a DVTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzői posztjáról.

"Nem terveztem mást. Ez a helyzet annyira friss és új, hogy nem volt még időm azon morfondírozni, mit hoz a jövő. Várom a lehetőségeket, és van is már érdeklődés" – nyilatkozta az M4 Sportnak a 41 éves tréner.

Cziczás elárulta, kapott egy meglepő megkeresést, de nem a női vonalról.

"Nagyon megszerettem a női szakágat, nagyszerű dolog nőkkel dolgozni. Vannak nehézségei, de fantasztikus az az alázat és munkamorál, amivel ők dolgoznak" – hangsúlyozta.

Hozzátette, egyrészt nem szeretne nagyon távol kerülni a Ceglédbercelen élő családjától, másrészt a férfi vonalra áttérni óriási változás és nagy bátorság lenne, hiszen tapasztalatai szerint akkora a különbség a két szakág között, mintha két külön sportágról lenne szó.

Cziczás László fájó szívvel köszönt el Miskolctól Forrás: dvtk.eu

Cziczás játékosként 1993 és 2009 között a Szolnoki Olaj KK csapatát erősítette, majd pályafutása utolsó idényét Debrecenben töltötte. Vezetőedzőként 2014 és 2018 között a Cegléd, a legutóbbi két szezonban pedig a DVTK együttesét irányította.

A miskolciak tavaly bajnoki döntőbe jutottak,

a mostani idényben pedig a második helyen álltak, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakították és később lezárták a bajnokságot.

"Mindenképpen szerettem volna folytatni a munkát Diósgyőrben, mert fantasztikusan jól éreztem magamat, nagyon jó volt a csapat és a vezetőség is, minden úgy alakult, ahogy számítottam rá, de sajnos a legutolsó ponton elcsúszott a klub és az én álláspontom" – magyarázta.

Hangsúlyozta, semmiképpen nem akarja végleg bezárni a kaput maga mögött, mert azzal számol, hogy előbb-utóbb visszatérhet Miskolcra.

"Nagy csalódás, mert nagyon gyors lefolyású volt ez az egész. Mintha leöntöttek volna forró szurokkal, de úgy gondolom, békében váltunk el, és bízom benne, hogy ennek a sikersztorinak lesz még folytatása" – mondta.

Cziczás kifejtette, nyilvánvaló, hogy a legtöbb klubnál megszorítások vannak a koronavírus-járvány miatt kialakult válság következtében, ezeket természetesen el kell fogadni, ő maga is elfogadta.

Egyelőre úgy néz ki, hogy Miskolcon – megfogalmazása szerint – nem lesz annyira ütős csapat, mint az elmúlt évben volt,

de egyáltalán nem ez az oka, hogy eljött onnan,

sőt nagy kihívásként élte volna meg a munkát egy gyengébb csapattal, ez nem lett volna idegen tőle, hiszen korábban is inkább gyengébb keretekkel dolgozott.

"Az én szerződésemben nem találkoztak az álláspontok, részletekről azonban nem szívesen beszélek.

– utalt a Pest megyei település és a borsodi megyeszékhely közötti több mint 170 kilométeres távolságra

Cziczás elmondta, Székely Norbert szövetségi kapitány továbbra is számít a munkájára, vagyis váratlan távozása ellenére marad a női válogatott másodedzője.