Szűk családi körben temették el Benedek Tibort

Benedek Tibor, Európa-bajnokság, 2014, Budapest, vízilabda
Benedek Tibor, minden idők egyik legjobb magyar vízilabdázója
Vágólapra másolva!
A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

A család pénteki közleményében jelezte, hogy a hosszú betegség után június 18-án meghalt sportembertől kívánsága szerint szűk családi körben búcsúztak el.

"Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút.

Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak" - áll a közleményben.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében vívott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 27-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az életének 48. évében meghalt Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.