Társoldalunk:

A tervezettnél több meccset játszanának a magyar kézilabda bajnokságban

2020.08.19. 20:46

A koronavírus-járvány miatti kihívásokról egyeztet a Magyar Kézilabda Szövetség és az NB I-es Kézilabda Liga, amelynek célja a 2020/2021-es bajnoki idény Versenykiírásának esetleges módosítása.

"A sportág számára jelenleg az a legfontosabb, hogy mindenképpen eredményt lehessen hirdetni a most kezdődő idényben, ebben konszenzus van a Liga csapatai és a Szövetség között" – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

A Liga és a szövetségi célja is az, hogy a szurkolók minél több meccset láthassanak, akkor is, ha esetleg a koronavírus-járvány miatt szigorításokra kényszerül az ország.

"Minden klubnak, valamint az MKSZ-nek is feladata a támogatóit a lehető legjobban kiszolgálni. Megtettük javaslatainkat a Liga felé, és felkértük, hogy éljen jogával, döntsön a Versenykiírás szükséges módosításairól, hogy az esetleges változások ne érjék váratlanul a sportágat és ne veszélyeztessék a bajnoki mérkőzések lejátszását. Több variáció is szóba jöhet, főként a versenynaptárat, a bajnoki fordulók időpontjait illetően, a válogatott időszakok megtartásával, ám legvalószínűbb változatnak a fordulók sűrítése tűnik, így decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerülhet sor. A Szövetség készen áll a módosításra, de fontos, hogy a klubok elfogadják mindezt, ezért a Ligán belül egyeztetik elképzeléseiket és megteszik pontos javaslatukat. Tudjuk, hogy nehéz szezon előtt áll valamennyi csapat, mind szakmailag, mind gazdaságilag, meg fogjuk találni közösen az egyensúlyt" – tette még hozzá a sportvezető.