Döntött az EHF a férfi kézilabda-BL négyes döntőjének helyszínéről

Köln, 2019. június 1. Capar Sterbik veszprémi kapus (k) és a kielcei Mateusz Jachlewski (j) a Telekom Veszprém és a lengyel Vive Kielce mérkőzésén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében Kölnben 2019. június 1-jén. A magyar csapat 33-30 arányú győzelmével bejutott a döntőbe. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntésének értelmében a 2020. december 28-29-én a korábbi évekhez hasonlóan a kölni Lanxess Arénában rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Míg a szeptember 3-6. között a budapesti Papp László Sportarénában kiírt női négyes döntőt már hónapokkal korábban törölte az EHF, addig a szervezet a klubok képviselőivel egyeztetve úgy döntött, hogy december 28-29-én a torna állandó helyszínének tekinthető kölni Lanxess Arénában megrendezik a férfiak négyes döntőjét.

A mezőny tulajdonképpen már a áprilisban kialakult, amikor törölték az egyenes kieséses szakaszt és az A, illetve a B csoport első két-két helyezettjét juttatták be az akkor még csak remélt négyes döntőbe. Így a magyar bajnok Telekom Veszprém ott lehet majd Kölnben, ahogy a német THW Kiel, a francia Paris Saint-Germain és a spanyol Barcelona is.

A tervek szerint a négyes döntőt nézők előtt rendeznék meg, a szurkolók biztonságos elhelyezésének módját máris megkezdték kidolgozni. Miután a jegyeket már a 2019-es Final Four után elkezdték értékesíteni, így nem meglepő, hogy mindössze 3 százalékukat lehetett volna már csak megvenni. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezők teljesen új koncepcióban fogják érvényesíteni a jegyeket, hogy megfeleljenek az egészségügyi előírásoknak. A korábban megvásárolt belépőket vissza kell váltani, a mostani jegytulajdonosok azonban regisztrálhatnak elővételi jogosultságra a 2021-es Final Fourra.