Szlovéniában kell lejátszani a férfi kosárlabda Eb-selejtezőket

Vojvoda Dávid, magyar kosárlabda-válogatott, Horvátország, férfi
Vojvoda Dávid (b) és a horvát Toni Katic (k) a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező J csoportjának az utolsó, 6. fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésén a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2019. február 25-én
Vágólapra másolva!
Nem játszhat hazai pályán a magyar férfi kosárlabda-válogatott a novemberi Eb-selejtezőkben. A FIBA a koronavírus-járványra hivatkozva Szlovéniában alakít ki egy buborékot, ahol a magyar csapatra két összecsapás is vár. A női válogatott sokkal nehezebb helyzetben van, mert a FIBA Hollandiába rendeli ki Székely Norbert együttesét.

November 27-én Ausztria, majd három nappal később Szlovénia ellen lép pályára Sztojan Ivkovics csapata, amely az első két selejtezőjét megnyerte a szlovénok és az ukránok ellen. Ezt a két selejtezőt amúgy is idegenben játszotta volna a magyar válogatott, tehát óriási versenyhátrány nem éri a mieinket.

Nem úgy, mint a női válogatottat. Székely Norbert csapata eredetileg november 14-én Szekszárdon lépett volna pályára Hollandia ellen az Eb-selejtezőben. A FIBA ezt nem engedélyezte, helyette éppen Hollandiában alakul ki az a buborék, amelyben a magyar csapatnak is játszania kell. Így az a furcsa helyzet áll elő, hogy a hollandok ellen kétszer is idegenben kell játszani.

Ráadásul az első meccset 2019 novemberében elvesztette Magyarország 66-56-ra. Éppen ezért lett volna fontos a hazai rendezésű meccs, ahol szerettünk volna visszavágni a hollandoknak.

Ezt most az ő otthonukban kellene megtenni, amely rettenetesen nehéz feladat elé állítja a magyar válogatottat.

A novemberi Eb-selejtezők párosításai:
nők (Amszterdam):
november 12-14.:
Szlovákia-Hollandia
Magyarország-Hollandia

férfiak (Ljubljana):
november 27-30.:
Szlovénia-Ukrajna
Ausztria-Magyarország
Szlovénia-Magyarország
Ukrajna-Ausztria