Hihetetlen: Játékosokat toboroz a világbajnoki keretébe az amerikai kézilabda-válogatott

Team USA kézilabda
Vágólapra másolva!
Miután a Nemzetközi Kézilabda-szövetség szabadkártyát adott az Amerikai Egyesült Államoknak a januári férfi világbajnokságra, a Team USA egészen rendhagyó módját választotta a csapatteremtésnek: játékosokat toboroznak.

A dániasport.hu kiemelte, hogy az IHF beismerten anyagi hátterű döntése a grönlandi válogatottat felháborította. Hasszan Musztafa elnök kiemelte, a kézilabda globálissá tételében kulcsszerepet szán az "amerikai piac" meghódításának, ami a 2028-as Los Angeles-i olimpiai játékok jelentené a csúcsot, ahol a Team USA rendező jogán mindenképpen részt vehet majd.

Az amerikai válogatott is ott lesz az immáron 32 csapatos világbajnokságon Forrás: Team USA Handball, Twitter

Ehhez az első út a 2021-es világbajnokság szabadkártyája, és az amerikai válogatott rendkívül sajátos döntése: Bárki, aki egy 15 perces videót beküld, amiben nem tűnik egészen ügyetlennek és reménytelennek, máris jó eséllyel bír a 35-ös, bő keretbe kerülésre.

Ezzel szemben mégis azt lehet mondani, hogy a komoly szakmai munka háttere megvan az USA-ban. A szövetségi kapitány ugyanis az a Robert Hedin, aki a 2000-es évek eleji legendás svéd válogatottnak a tagja volt. Az 54 éves szakember kétszeres olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, illetve világbajnoki bronzérmes.

Az amerikai nemzeti csapat a januári egyiptomi világbajnokságon nehéz csoportba került: Franciaország, Norvégia és Ausztria társaságában már egy szoros vereség is nagy szónak lenne mondható.