Társoldalunk:

A házigazda Egyiptom nyerte a nyitómeccset a férfi kézi-vb-n

2021.01.13. 19:50

A házigazda Egyiptom válogatottja 35-29-re legyőzte Chilét a férfi kézilabda-világbajnokság szerdai nyitómérkőzésén Kairóban.

A Telekom Veszprém egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja nyolc lövésből négy gólt szerzett.

A kairói G csoport tagja még Svédország és Észak-Macedónia.

A házigazda Egyiptom megnyerte a világbajnokság nyitómérkőzésétForrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

A kezdés előtti, nagyszabású nyitóünnepségen Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államelnök is beszédet mondott.

A világ egyik legjelentősebb és legnagyobb sporteseményének megrendezésével üzenetet közvetítünk, amely megerősíti, hogy a világ most már képes alkalmazkodni ahhoz az új valósághoz, amelyet a koronavírus-járvány kényszerített ránk" - mondta. Hozzátette, szolidaritással és alkalmazkodóképességgel szembe lehet nézni a kihívásokkal, és le lehet győzni a megpróbáltatásokat.

"Remélem, ez az esemény fény lesz a sötét alagút végén, egy történelmi torna, amelyre a világ követendő példaként tekint" - mondta Hasszan Musztafa, a nemzetközi szövetség egyiptomi elnöke. Hangsúlyozta, sajnálja honfitársait, akik nézőként szívesen kilátogattak volna a csarnokokba, mivel a világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik. Hozzáfűzte, a legrosszabb forgatókönyv a torna törlése lett volna, ezért döntöttek úgy, hogy szurkolók nélkül rendezik meg.

Szigorú biztonsági intézkedések előzték meg a nyitómérkőzéstForrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

A január 31-éig tartó világbajnokságon először vesz részt 32 csapat. A magyar válogatott a gízai A csoportban pénteken a Zöld-foki Köztársaság csapatával játssza első meccsét.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, G csoport (Kairó):
Egyiptom-Chile 35-29 (18-11)