Társoldalunk:

A franciák ellen is győzelemre készül a válogatott

2021.01.25. 20:08

A magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában ugyan 36-28-ra kikapott Spanyolországtól, de Gulyás István szövetségi kapitány szerint egyetlen játékos sem érdemel ezért feddést, mert mindenki becsülettel küzdött. A mérkőzést követően nyilatkozó játékosok azt emelték ki, hogy több kulcsemberünk is tudott pihenni, illetve, hogy a keret továbbra is éhes a sikerre, és így készül a Franciaország elleni szerdai negyeddöntőre.

"Ha a második félidőt nézzük, akkor annyira nem lehetünk csalódottak – szögezte le Gulyás István szövetségi kapitány a lefújást követően. – Fontos volt, hogy közelebb tudjunk kerülni a spanyolokhoz és bátrabban kézilabdázzunk. Elmarasztalni nem kell a csapatot, mert mindent megtettek. Tény, hogy a pályán lévők egy része az eddigiekben kevesebbet játszott, illetve az első félidőben egy kicsit mást játszottunk, mert nem az volt a taktika, hogy egy passz után ellövöldözzük a labdát, amiből gólokat kaptunk. Ezt a szünetben tisztáztuk, és szerintem senkit nem kell elmarasztalnunk a történtek miatt. Mindenki tette a dolgát, az egyetlen felróható hiba, hogy sok volt a technikai hibánk, ami egy ilyen spanyol csapat ellen nem megengedhető, de ezen is sikerült átlendülnünk."

"Látszott, hogy ez a mai csapat, nem olyan önbizalommal játszott, mint kellett volna. A belső posztokon játszókon látszott különösen, hogy kevesebb lehetőséget kaptak, és ebből adódóan is nagyon sok volt a technikai hibánk, amit a spanyolok rendre megbüntettek – értékelt az öt gólig jutó átlövő Balogh Zsolt. 

Az első félidőben Balogh Zsolt képviselte a rutint a magyar válogatottbanForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Nyilván nem így szerettük volna befejezni a középdöntőt, de azért a legfontosabb az, hogy a továbbjutásunk már megvolt. Szinte egy komplett kezdőnk, öt játékosunk tulajdonképpen végigpihente a mérkőzést, de tapasztalatszerzésre azért jó volt a meccs. Így nem szabad játszani egy spanyol csapat ellen. Szerintem egyébként ez a vereség nem lesz hatással a negyeddöntős meccsünkre, mert tudtuk, hogy a spanyolok esélyesebbek, még akkor is, ha mi minden meccsre úgy megyünk fel, bármilyen összeállításban is játsszunk, hogy győzni akarunk.Támadásban érződött rajtunk, hogy nem tudtunk olyan előnyöket szerezni, amikből aztán folytathattuk a támadásainkat. Érezni lehetett, hogy erőlködtünk, és statikusak voltunk. Sok mindent megbeszéltünk a meccs előtt, úgyhogy jogosan kaptuk meg a szünetben, hogy abból nagyon keveset valósítuttunk meg, ami egy spanyol csapat ellen nem megengedhető."

Az előző találkozókon a keretből rendre kimaradó Győri Mátyás bizonyította, hogy lehet rá számítani, négy góljával a magyar csapat egyik legjobbja volt az irányító.

"Egyszer sikerült visszakapaszkodnunk, akkor én is úgy éreztem, hogy meccsben lehetünk, de kijött, hogy nem vagyunk meccsben, én is kétszer elejtettem a labdát, amiből gólt kaptunk, így pedig nem lehetett jó eredményt elérni. Azt ugyanakkor elértük, ami a célunk volt, tudtunk egy kis terhet levenni az első sor válláról, és a legfontosabb az, hogy holnapután legyünk topon. A védekezést abszolút nem éreztük, mindig sikerült valahogy úgy lecsúsznunk, úgy elkésnünk, úgy elszámolnunk magunkat, hogy a végén ziccert lőhettek. De szerintem semmi okunk, hogy lógassuk az orrunkat, továbbra is éhesek vagyunk, és szeretnénk fentebb és fentebb törni – szögezte le Győri Mátyás.