Vágólapra másolva!
Négymillió svájci frankért (1,6 milliárd forintért) keltek el Michael Schumacher Forma-1-es autóversenyző karórái kedden a Christie's genfi árverésén.

A nyolc karórát, köztük a Rolex, a F.P. Journe és az Audemars Piguet luxusóráit az autóversenyző családja bocsátotta árverésre - írja az MTI.

Négymillió svájci frankért keltek el Michael Schumacher órái
Négymillió svájci frankért keltek el Michael Schumacher órái
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP)

Négymillió svájci frankért keltek el Michael Schumacher órái

A versenyző számára készült F.P. Journe karórát, amit 

Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapott karácsonyi ajándékként, 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) adták el az aukción.

Az Audemars Piguet egy Royal Oak karóráját pedig, ami szintén a bajnoknak készült, a becsült ár mintegy kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) vette meg egy licitáló.

Schumacher szenvedélyes óragyűjtő volt. A keddi árverésen a Genfi-tó mellett élő, 55 éves, hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyző családjának birtokában lévő gyűjtemény egy részére lehetett licitálni.

Az aukciót eredetileg hétfőre hirdették meg, de el kellett halasztani, mert a Chiristie's árverési házat közlése szerint kibertámadás érte.

Michael Schumacher egykori német autóversenyző, a Formula-1 hétszeres világbajnoka és a sportág egyik legeredményesebb pilótája. Ő volt az F1 első német világbajnoka, mely nagy szerepet játszott a sportág németországi népszerűsítésében is. Egy 2006-ban, az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) által végzett felmérésen a szurkolók a Formula-1 legnépszerűbb versenyzőjének választották. Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, ami véget vetett a pályafutásának, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. 

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30