Vágólapra másolva!
Hatalmas botrány tört ki Dániában, mert az emberek az utcán ünnepelték a világbajnoki címet szerző férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Nikolaj Jakobsent. A buli miatt valaki feljelentést tett, a rendőrség vizsgálja az esetet.

A szövetségi kapitány hétfőn este érkezett meg lakhelyére, Thurøba. Az utcán népes tömeg fogadta, mert ünnepelni szerették volna a világbajnoki címet szerző edzőt.

Mindenki boldog volt, egy állampolgárt kivéve, aki látva az eseményeket, azonnal a rendőrséget hívta. Szerinte az emberek az utcán ünneplés közben nem tartották be a távolságtartás szabályait és sokan nem viseltek maszkot.

A feljelentő nem akarta, hogy nyilvánosságra hozzák a nevét. Azt mondta, óriási felelőtlenség az emberek részéről, hogy a járvány ideje alatt így viselkedtek.

A rendőrség egyelőre vizsgálja a feljelentést, annak jogi értékelése zajlik Dániában. A feljelentő azt akarja, hogy a hatóságok az eseményen készült fényképek alapján egyenként azonosítsák be az embereket és büntessék meg őket.

A dán szövetségi kapitány ünneplése Forrás: TV2 Denmark

Peter Bang, a helyi polgári egyesület vezetője értetlenül áll a feljelentés előtt. Szerinte az emberek nem követtek el semmi rosszat.

mondta Peter Bang, aki maga is részt vett az üdvözlő buliban.

Nikolaj Jakobsen meghatódva mondott köszönetet az embereknek, akik kijöttek őt ünnepelni.

Forrás