Alaposan próbára teszi a magyar pólószurkolókat az olimpiai program

Férfi vízilabda Eb Magyarország–Oroszország Európa-bajnokság
A férfi vízilabda-válogatott a montenegrói csapattal játszik a hazai Eb-döntőért
Vágólapra másolva!
Nem a magyar szurkolók kedvében akartak járni a júliusi tokiói olimpia pólótornájának meccs sorrendjét összeállítók – röviden így foglalhatjuk össze, mi vár azokra a szurkolókra, akik élőben szeretnék látni Märcz Tamás és Bíró Attila csapatának csoportmeccseit.

Immár részletes, órára, percre lebontott programot böngészhetnek azok, akik kevesebb mint 100 nappal a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia menetrendjéhez kívánják igazítani mindennapjaikat 2021. július 23. és augusztus 8. között.

Miután a magyar csapatok mindig sokkal több szurkolót és érzelmet mozgatnak meg, mint az egyéni sportágak, érdemes egy pillantást vetni például arra, hogy mikorra is kell felhúznia a vekkert annak, aki élőben szeretné látni a férfi és a női válogatuttunk csoportmeccseit.

A férfi vízilabda-válogatott tagjai sem biztosak, hogy boldogok a délelőtti meccsektől Forrás: Koncz Márton - Origo

Csapataink közül a férfiak ugorhatnak először a vízbe, ők július 25-én, magyar idő szerint – kinek hajnali, kinek éjjeli – 4.20-kor játszanak Görögországgal (Japánban ekkor hét órával mutat többet az óra, azaz 11.20 lesz Tokióban). Nem sajnáljuk a rivaldafényt a többiektől, és valahol érthető is, hogy a házigazda Japánok Egyesült Államok elleni meccse a mindkét ország számára baráti, helyi idő szerint 14 órakor kezdődik,

az viszont már kevésbé érthető, hogy az esti programba a magyar-görög rangadó helyett hogy kerülhetett egy horvát-kazah meccs.

Bíró Attila csapata másnap, július 26-án, magyar idő szerint 8.30-kezd az orosz csapat ellen, erre nem lehet szavunk, ahogy a férfiak következő, Japán elleni meccsének időpontjára sem, az ugyanis főműsoridőben, 11.20-kor kerül itthon képernyőre július 27-én.

Július 28-án a lányok 7 órakor játszanak az Egyesült Államokkal, míg a férfiakért másnap éjjel 3-kor kell felkelni, hogy láthassuk őket Dél-Afrika ellen.

Szilágyi Dorottya és női vízilabda-válogatott egy picivel talán jobban járt Fotó: Koncz Márton - Origo

30-án a lányok is megkapták a főidőt Japán ellen (kezdés 11.20-tól), míg a férfiak 31-én reggel 7-kor kezdenek az USA ellen. Másnap ugyancsak 7-től láthatjuk Keszthelyi Ritáékat a kínaiak ellen,

viszont augusztus 2-án a férfiaknál a Magyarország–Olaszország rangadó ismét csak 3 órakor kezdődik.

Miközben az esti programban olyan méltán nagy érdeklődésre számot tartó derbik kaptak helyet, mint a Japán–Dél-Afrika és az Ausztrália–Kazahsztán összecsapás.

A negyeddöntők már helyi idő szerint 14, magyar idő szerint tehát 7 órától kezdődnek, ahogy az elődöntők és a döntők is a délutáni, esti, azaz számunkra reggeli, délelőtti sávban kaptak helyet.

A magyar csapatok csoportmérkőzései:
nők:
Július 26.: Magyarország–Orosz csapat, 8.30
Július 28.: Magyarország–Egyesült Államok 7.00
Július 30.: Magyarország–Japán 11.20
Augusztus 1.: Magyarország–Kína 7.00

férfiak:
Július 25.: Magyarország–Görögország 4.30
Július 27.: Magyarország–Japán 11.20
Július 29.: Magyarország–Dél-Afrika 3.00
Július 31.: Magyarország–Egyesült Államok 7.00
Augusztus 2.: Magyarország–Olaszország 3.00