Vágólapra másolva!
A magyar válogatott ezüstérmet nyert a női vízilabda világliga athéni szuperdöntőjében: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a szombati fináléban 14-8-ra kapott ki az olimpiai és világbajnok amerikai csapattól.

A magyar női válogatott - amely a 2016-os Európa-bajnokság óta először döntőzött világversenyen - története második érmét szerezte a világligában, 2004-ben ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel.

Az amerikai válogatott az eddig megrendezett 17 világliga-döntőből tizennégyen diadalmaskodott, és sorozatban a hetedik sikerét aratta.

A papírforma alapján nem sok esélye volt a magyar csapatnak, hiszen ellenfele hosszú évek óta gyakorlatilag verhetetlen, ezen a tornán az eddigi "legszorosabb" mérkőzését a görögök ellen játszotta, amikor is 17-9-re diadalmaskodott. Az sem növelhette a magyarok önbizalmát, hogy a gárda nemrég két hetet Kaliforniában edzőtáborozott, ahol négyszer játszott az amerikaiakkal, és ezeken a találkozókon sorrendben 14-9-es, 14-7-es, 12-6-os és 12-7-es vereséget szenvedett.

Ezüstérmes a magyar csapat Forrás: waterpolo.hu/Facebook

Az elején ugyan a tengerentúliak három találattal elhúztak, de a folytatásban Bíró Attila tokiói olimpiára készülő csapata többször felzárkózott egyre, kettőre. A negyedik negyed 9-7-ről indult, majd Keszthelyi góljával 9-8-ra módosult az állás. A hátra lévő öt percben viszont az amerikaiak még ötször voltak eredményesek.

A döntőbe jutással egyébként a magyarok kiharcolták a jövő évi, fukuokai világbajnokságon való indulás jogát.

Női világliga, szuperdöntő (Athén), döntő:

Egyesült Államok-Magyarország 14-8 (4-2, 2-1, 3-4, 5-1)

gólszerzők: Seffens 4, Fattal, Musselman 3-3, Fischer 2, Hauschild, Williams 1-1, illetve Keszthelyi, Leimeter, Gurisatti 2-2, Antal, Rybanska 1-1