Vágólapra másolva!
A hunbasket információi szerint német, görög és brazil olimpikonokkal együtt utazott egy gépen a magyar férfi kosárlabda válogatott Japánba, ahova az ötkarikás játékokra készülő házigazda meghívására érkeztek egy tornára. A magyar küldöttségnek azonban több nehézséggel kellett szembesülnie az utazás során.

Tokióban már teljes az olimpiai készültség, érkeznek sorra a küldöttségek, rengeteg önkéntes, rendőr, reptéri ügyintéző segíti a haladást. A hunbasket beszámolója szerint a sportolókat a reptéren már a leszálláskor különválasztják a többi utastól, konkrétan úgy, hogy ők nem szállhatnak le addig, amíg mindenki más el nem hagyja a gépet.

Miután leszállhattak a sportolók a repülőről, egy-másfél kilométert kellett megtenniük a kordonok között, hogy eljussanak egy állomásra, ahol ellenőrzik a papírokat, regisztrálják az adatokat, majd ha végeztek, akkor újabb kilométert kell megtenni a következő állomásig, ahol három applikációt kell letölteni.

Az egyikkel a konkrét helyzetüket adják meg a hatóságoknak, a másik segítségével időnként felhívják az embert, míg a harmadikkal egészségügyi segítséget lehet kérni.

Ezek után a versenyzőkre újabb és újabb adategyeztetések várnak, majd egy Magyarországon ismeretlen Covid-teszt: egy tölcséren keresztül egy műanyag kémcsőbe kell köpni.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Japánba utazott Forrás: Magyar Kosárlabda Szövetség

Négy állomás után érkezik meg az utas a váróba, ahonnan csak akkor távozhat, ha megjön a nyálminta eredménye. A csomagfelvétellel és az útlevél ellenőrzéssel együtt mintegy négy óra elteltével jutott el Sztojan Ivkovics csapata a buszhoz, mely egy karanténként kijelölt reptér melletti szállodába vitte a magyarokat.

A magyar kosárlabda-válogatott az okinawai torna másik két európai együttesével, a belgákkal és a finnekkel egy szállodában lakik, a karantén időtartamáig csak az étkezés és az edzés jut a sportolóknak, egyébként a szállodai szobájukban kell maradniuk. Majd július 5-én a belgákkal és a finnekkel együtt egy charterjárat viszi majd a csapatokat az edzőmeccsek helyszínére, Okinawára.