A magyar válogatott kézis svájci csapata erőt demonstrélna az Európa-ligában

Bartók Donát Kadetten Schaffhausen kézilabda
Schaffhausen, 2021. február 02. Bartók Donát, a Kadetten Schaffhausen (b) és Ilija Abutovic, a Rhein-Neckar Löwen játékosa a férfi kézilabda Európa-liga 2021. február 2-i mérkőzésén a sváci Schaffhausenben. MTI/EPA/Keystone/Patrick B. Krämer
Vágólapra másolva!
Bartók Donát, a Kadetten Schaffhausen légiósa szerint csapatának célja, hogy továbbjusson, és lehetőleg minél előkelőbb helyről a férfi kézilabda Európa-liga csoportjából, ahol találkozik majd többek között a Grundfos Tatabányával és a Székely Mártont foglalkoztató északmacedón Eurofarm Peliszterrel is.

A játékos az M1 aktuális csatornának kedden elmondta: különösen örült annak, hogy összekerültek a Tatabányával és a Peliszterrel, így lesz alkalma találkozni magyar ellenfelekkel és barátokkal, és van külön indok arra, hogy hazalátogasson.

Kiemelte, hogy viszonylag szerencsés a csoportsorsolásuk - a Tatabánya és a Peliszter mellett a görög AEK Athén, a portugál Sporting CP és a francia USAM Nimes Gard van a D jelű hatosban -, de így is kemény meccsek várnak rájuk.

- tette hozzá. A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe. A csoportkör első fordulóját október 19-én, az utolsót március 8-án rendezik.

Bartók Donát (b) és a Kadetten komolyan fogja venni a csoportkört Forrás: MTI/EPA/Keystone/Patrick B. Krämer

Bartók Donát emlékeztetett rá, hogy két szép évet töltött Tatabányán, mielőtt külföldre szerződött. Azóta már játszott volt klubja ellen, így nem lesz benne drukk, amikor újra pályára lép. Februárban a Tatabánya elleni két meccsen összesen hét gólt szerzett.

"Jól sikerültek a felkészülési mérkőzések, így pozitív lendülettel vágtunk bele a szezonba. Jó egység jött össze, jó irányba halad a csapat" - fogalmazott Bartók, aki hangsúlyozta azt is, hogy szeretnék megnyerni a svájci bajnokságot, ami idén nem sikerült, valamint a svájci kupában is a győzelem a cél.

A magyar válogatottságról elmondta, hogy szép élmények kötik a csapathoz, igyekszik a Schaffhausenben úgy szerepelni, hogy felhívja magára a szövetségi kapitány figyelmét.