Társoldalunk:

Váratlanul, 38 évesen meghalt a válogatott sztárkézis

2021.10.12. 18:09

Váratlanul, 38 évesen meghalt Julija Nikolics, a macedón női kézilabda-válogatott és a Vardar korábbi irányítója – adta hírül a gol.mk.

Julija Nikolics 1983-ban a Szovjetunióban, a mai Ukrajna területén lévő Dnipropetrovszkban született Julija Portjanko néven.

Váratlanul, 38 évesen meghalt Julija NikolicsForrás: AFP/Attila Kisbenedek

20 évesen váltott országot, a Galicsanka Lviv együttesétől a Kometal Szkopje csapatához szerződött. Elsősorban irányítóposzton játszott, és hat évig erősítette a macedón klubot. Később játszott a török Üsküdar Belediyesporban, a francia Arvorban (ma Brest), a Zvezda Zvenyigorodban és a Vardar Szkopjéban, valamint a macedón válogatottban is. Utóbbiban tagja volt a 2008-ban Eb-hetedik csapatnak is. A válogatottól 2012-ben, a Vardartól 2015-ben vonult vissza. Korának egyik legjobb játékosa volt Macedóniában  – írja az nso.hu.

Visszavonulása után Szkopjéban élt, és üzleti ügyeivel foglalkozott. Julija Nikolics halálának okát nem hozták nyilvánosságra, de a Sportski.mk azt írta, szívroham végzett vele. 

„Hétfőn késő este történt a tragédia, mindannyian fel vagyunk dúlva. Csodálatos ember volt. Nem bírta az élet kihívását a harci szelleme. Sajnos nem adatott meg neki, hogy anyává váljon, pedig évekig küzdött érte – idézte a portál korábbi csapattársát.