Társoldalunk:

Két Fradi-játékos is ott lesz a német csapatban a női kézilabda-vb-n

2021.11.15. 16:12

A bajnoki címvédő Ferencváros két játékosa is bekerült a magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő német női kézilabda-válogatott keretébe.

Henk Groener szövetségi kapitány hétfőn hirdette ki a 16 kerettagból és hét tartalékból álló névsorát.

Előbbiben ott van Alicia Stolle és Emily Bölk, az FTC két átlövője. Klubtársuk, a beálló Julia Behnke, valamint a Debrecen kapusa, Ann-Cathrin Giegerich a tartalékok közé sem került be. A szűk keretben négy olyan játékos kapott helyet, akinek a december 1-jén kezdődő spanyolországi világbajnokság lesz az első nagy nemzetközi tornája.

A torna során öt cserelehetőségük van a csapatoknak, az új játékosokat az október elején leadott 34 fős bő keret tagjai közül lehet kiválasztani.

A csapatkapitányi posztot Emily Bölk és a Borussia Dortmund irányítója, Alina Grijseels tölti be.

Emily Bölk ott lesz a német csapatban a vb-nForrás: MTI/Illyés Tibor

A németek egy hét múlva Grosswallstadtban kezdik az edzőtáborozást, majd Madridba utaznak, ahol jövő pénteken Lengyelországgal, szombaton a vb-csoportellenfél Szlovákiával, vasárnap pedig a házigazda Spanyolországgal játszanak edzőmeccset.

Első célunk a középdöntőbe jutás. Meggyőződésünk, hogy ezzel a 16 játékossal ez sikerülni fog. A játékosok nagyon keményen és jól dolgoztak az eddigi két összetartáson, októberben és november elején. Erre szeretnénk építeni a világbajnoki felkészülés során is" - nyilatkozta Groener.

A németek Llíriában, az E csoportban december 2-án Csehországgal, 4-én Szlovákiával, 6-án pedig Magyarországgal találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut, és magával viszi a másik két továbbjutó csapat elleni eredményeit.