Vágólapra másolva!
Larissa Nüsser, a holland női kézilabda-válogatott irányítója dán ligarekordot jelentő összegért igazol a Köbenhavn HB csapatából az Odensébe - jelentette be a klub hivatalos oldalán.

A még mindig csak 21 éves holland irányító már annak a 2019-ben történelmet író felnőttválogatottnak is a tagja volt, amelyik Japánban világbajnoki címet ünnepelhetett. Az elmúlt szezonban fantasztikusan szerepelt Koppenhágában, ahol 94 góllal és 134 gólpasszal zárta a 2020-21-es évadot.

Larissa Nüsser 21 évesen is alapembere volt a vb-címvédő holland válogatottnak a világbajnokságon Forrás: IHF

Fejlődése a mostani idényben sem tört meg, és mivel a holland nemzeti csapatban Estevana Polman még nem volt százszázalékos a nemrég véget ért vb-n, ezért Nüsser kezdő irányítóként léphetett pályára a címvédőként a középdöntőben búcsúzó együttesben.

Az Odense komoly bajba került, miután irányítója, Mia Rej a dán válogatottban még a torna legelején súlyos sérülést szenvedett. Mivel Helena Elver sem egészséges, így a bajnoki címvédőnél nem tétlenkedtek sokat, és ligarekordot jelentő összegért már most télen két és fél évre szerződtették Nüssert.

Sajnos arról, hogy pontosan mennyi is ez a ligarekordot jelentő összeg, nem közöltek információt a klubnál. A fiatal tehetség 2018 óta játszott Koppenhágában, és elmondása szerint az is motiválta a csapatváltásban, hogy az Odense a Bajnokok Ligájáan szerepel korábbi együttesével szemben.