A Győri Audi ETO-ba igazolt a világ egyik legjobb kapusa

Norway vs. Denmark, Womens EHF Euro 2020 Semi-finals EuropeanChampionships Horizontal HANDBALL
Goalkeeper Sandra Toft of Denmark in the EHF Euro 2020 European Women's Semi-finals Match between Norway and Denmark at Jyske Bank Boxen in Herning in Denmark, on December 18, 2020. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Photo by HENNING BAGGER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)
Vágólapra másolva!
2022-től két éven át a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának játékosa lesz a dán válogatott kapusa, Sandra Toft.

A 32 éves világbajnoki bronzéres kapus a francia Brest Bretagne csapatából igazol az ötszörös Bajnokok Ligája magyar sztárcsapatba, ahol a szezon végén visszavonuló olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia klasszis Amandine Leynaud pótlása lesz a feladata.

A győriek most már jó ideje három kapussal vágnak neki egy-egy szezonnak és ezen a következő idényben sem fognak változtatni. Mint minden poszton, úgy a kapuban is világszínvonalú az összeállítás, hiszen Sandra Toft a kétszeres világbajnok norvég Silje Solberghez és a vb-, valamint olimpiai ezüstérmes francia Laura Glauserhez csatlakozik.

"Sandra Toft egyike a nemzetközi mezőny jelenlegi legjobb kapusainak, egyértelműen a legmagasabban jegyzett szűk elit tagja. Klubunk továbbra is elkötelezett a három kapusos felállás mellett, azaz csakúgy, mint idén, úgy jövőre is három nemzetközi csúcskapussal, Sandra Tofttal, Laura Glauserrel és Silje Solberggel vágunk neki a szezonnak. Sandra Toft az elmúlt években bizonyította már képességeit mind klub, mind válogatott szinten. Büszke vagyok, hogy két évig Győrben kézilabdázik és sikeréhes csapatunk tagja lesz" - nyilatkozta Dr. Bartha Csaba, a győri klub elnöke.

"Egy régi álmom válik valóra a Győrbe igazolásommal. Sokszor találkoztam a Győri Audi ETO KC-val ellenfélként, de ezeken a találkozókon többnyire döntetlen született vagy az ETO győzött. Mindig is lenyűgözött az a közeg, ami a klubot körülvette. Remek csarnokban, remek közönség előtt remek csapat szerepel. Egy olyan klubról van szó, ahol megalkuvás nélkül, folyamatosan a legmagasabb célok elérésére törekednek. Természetesen már várom a nyarat, de addig is a legjobbamat törekszem nyújtani klubomban a Brestben, ha úgy hozza a sors, akkor az ETO ellen is!" – mondta Sandra Toft.