13 góllal búcsúzott a világ legjobb bajnokságától a kézilegenda - videó

Andy Schmid Löwen kézilabda
08 June 2022, Baden-Wuerttemberg, Mannheim: Handball: Bundesliga, Rhein-Neckar Löwen - THW Kiel, Matchday 33, SAP Arena. Andy Schmid of the Rhein-Neckar Löwen says goodbye to the fans. Photo: Uwe Anspach/dpa (Photo by UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A bajnok Magdeburg 37-34-re legyőzte a Rhein-Neckar Löwent a német kézilabda-bajnokság 34., utolsó fordulójában. Ez volt a vendégek legendájának, Andy Schmidnek a búcsúmérkőzése, aki 13 góllal zárta mannheimi karrierjét.

A 38 éves irányító egészen elképesztő kreativitással és meglátásokkal kápráztatta el ezúttal is a közönséget. Csak úgy, ahogyan a Löwen mezében 2010 óta minden egyes alkalommal tette.

Andy Schmid utolsó mérkőzését játszotta a Löwen csapatában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach

A kézilabdázás egyik legnagyobb varázslója 13 gólt szerzett élete utolsó Bundesliga-mérkőzésén, amivel természetesen a mezőny legeredményesebbje lett. Íme az utolsó hétméterese:

Schmid 2014 és 2018 között zsinórban öt alkalommal lett a világ legerősebb kézilabda-bajnokságának a legértékesebb játékosa. MVP-címei mellett kétszer, 2016-ban és 2017-ben is Bundesliga-győzelemre vezette a Löwent.

A legendás irányító kereken 400 meccsen lépett pályára a német ligában, és ezeken a találkozókon elképesztő mennyiségű 1675 gólja mellett legalább ugyanennyi varázslatos asszisztot is kiosztott csapattársainak.

Pályafutása utolsó éveire hazatér Svájcba, hogy a HC Kriens-Luzern együttesében fejezze be páratlan karrierjét.