Vágólapra másolva!
A Grúzia elleni győztes meccs után Sztojan Ivkovics osztotta meg a tapasztalatait a felkészülési találkozóval kapcsolatban.

Az augusztus végi vb-selejtezőkre, valamint a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat egy kimondottan jó meccsen győzte le Kecskemétne 89-88-ra azt a grúz válogatottat, amelyik a vb-selejtezők során a vb-ezüstérmes spanyolokat is elkapta. A magyar szövetségi kapitánynak így volt oka az örömre, igaz kritikát is megfogalmazott.

"Jó meccset játszottunk, és annak nagyon örülök, hogy egyik játékosom sem sérült meg. Ma láthattunk bravúros pontokat és csacsiságokat egyaránt,

- mondta el Ivkovics.

Egyetlen pontot sem adtak ingyen a fehér mezes magyar csapatnak Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Grúzia fizikálisan egy nagyon jó csapat, a palánk alatti játékuk egészen kiemelkedő. Mi az Eb-n sokkal jobb ellenfelekkel fogunk megküzdeni, így ez a meccs jól szolgálta a felkészülésünket " - mondta el a magyar szövetségi kapitány.

Sztojan Ivkovics nagyon örül annak is, hogy a magyar válogatott bejutott a vb-selejtezők harmadik körébe, így olimpiai selejtezőmérkőzéseket is játszhat a jövőben.

- árulta el Ivkovics, aki miután nem várta meg a mérkőzés előtti sajtótájékoztató végét tőlünk tudta meg, hogy az MKOSZ 2025-ig meghosszabbította a szerződését.

Tizenegy évvel ezelőtt elkezdtünk valamit, és egy családias környezetet teremteni a csapat körül. A Himnusz éneklése a meccsek végén is ezt erősíti, és ha továbbra is egységesek maradunk, még nagyobb eredményeket érhetünk el" - fogalmazott Sztojan Ivkovics.

Hanga Ádám (labdával) a pályán kívül is vezér és példakép Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ha van kellő hitünk és tartjuk magunkat az elveinkhez, akkor van esélyünk a világ leghatalmasabb csapatait is legyőzni" - mondta el mosolyogva a szövetségi kapitány, aki elégedett volt a csapatba több év szünet után visszatérő Hanga Ádám játékával is, kiemelve, hogy a Real játékosa a magánéletében nem viselkedik sztárként, visszafogott életstílusa a fiatalabbak számára is példaértékű.

A meccs végén Ivkovics biztatta Hangát, hogy a grúzok legjobbja, Tornike Shengelia, a Bologna játékosa ellen egy egyezzen. "Ha most nem próbálkozik, akkor mikor fog. Ez itt a kosárlabda ünnepe volt. Az eredmény annyira nem is számított - fejezte be félmosollyal Ivkovics