Vágólapra másolva!
Súlyos sérülésekkel ért véget nemrégiben egy vízilabda-mérkőzés a serdülők bajnokságában. Az ügy kapcsán a konkrét eseten túlmutató, fontos gondolatokat fogalmaztak meg, írtak alá támogatásuk jeléül szülők, játékosok, sportvezetők. A brutalitásokról videó is felkerült a világhálóra.

Az első eset 23:05-től látható, amint

az UVSE 6-os számú játékosa úgy üt, hogy a labda már nincs is a közelben. A sértett játékosnak eltört a fülvédője, az orvosi szobában ápolták. A második 1:00:50-nél kezdődik, az UVSE játékosa a víz alá vitte ellenfelét, aki az eset után fájdalmasan a fülét fogta, majd elhagyta a medencét, és ugyancsak az orvoshoz fordult.

A közleményből kiderült, hogy a víz alatti, kifejezetten fejre irányzott ütés, illetve térddel elkövetett rúgás következtében olyan súlyosan sérültek meg, hogy egyikük sem tudta folytatni a játékot. Két esetben a víz alatti ütés/rúgás úgy történt, hogy az elkövető játékos húzta le a szenvedő fél fejét a víz alá.

Az egyikük könnyebb agyrázkódást, a másik két fiatal viszont nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A legsúlyosabb esetben agyrázkódás és dobhártyarepedés mellett hallóideg sérülést is diagnosztizáltak, sajnos fennáll a maradandó halláskárosodás veszélye, a fiút jelenleg is kórházban kezelik.

A három sérülés közül egyébként a két súlyosabbat ugyanaz a játékos okozta, de nem a labda megszerzésére irányuló sportszerű küzdelem kapcsán, hanem úgy, hogy a labda nem volt a közelben.