Vágólapra másolva!
A Szombathely hazai pályán kikapott a török Bursától szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, így már nem juthat tovább a 16 közé.

A magyar bajnok két hete kikapott Murciában, ezzel 1/3-ra rontotta győzelmi mérlegét. A Bursa hasonló mutatóval állt az A csoportban, így kulcsfontosságú mérkőzés várt mindkét csapatra. A BL-ben ugyanis a csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak, a kvartettek második és harmadik helyezettjei rájátszást vívnak a nyolcaddöntőért, és csak a sereghajtó gárda búcsúzik az alapszakasz végén.

Milos Konakov vezetőedző együttese - amely 9/1-es mérleggel éllovas az NB I-ben - a szerdai meccsen 7-7 után megtorpant, és a törökök egy 9-0-ás rohammal megléptek. A tízpontos hátrányból induló második negyedben a válogatott Perl Zoltán és Keller Ákos pontjai ellenére 18 pontra nőtt a különbség, de a nagyszünetben már csak 23-34 volt az állás.

Raymond Cowels (balra) 10 pontot dobott a meccsen Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Fordulás után rákapcsoltak a vasiak, és egy 12-4-es rohammal három pontra felzárkóztak (35-38), Keller ekkor 11 pontnál tartott. A 43-53-ról induló zárószakaszban fej fej mellett haladtak a csapatok, az ellenfél tartotta előnyét, és végül magabiztosan nyert, így az 1/4-gyel sereghajtó szombathelyiek már biztosan nem juthatnak tovább a 16 közé.

Eredmény, 5. forduló, A csoport:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Bursa (török) 64-77 (11-21, 12-13, 20-19, 21-24)
A magyar csapat legjobb dobói: Perl 14, Tiby 12, Keller 11, Cowels 10

A Falco két hét múlva szintén hazai pályán, a francia Strasbourg ellen zárja a csoportkört.

Az előző idényben a sárga-feketék az alapszakaszból továbbjutottak a BL középdöntőjébe, ahol hat meccsükből egyet tudtak megnyerni.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!