Magyar csapat is érintett a játékvezetők óriási bundabotrányában

2023.01.15. 11:11

Ahogy arról beszámoltunk, nyolc játékvezetői páros is szerepelt abban a jelentésben, amely szerint összesen 26 kézilabdameccs végkimenetelét befolyásolták szándékosan. Azóta kiderült, hogy Veszprém férfi csapata is részt vett néhány kérdéses összecsapáson.

A közép- és kelet-európai férfi kézisek bajnokságában, azaz a SEHA-ligában és a Bajnokok Ligájában is vett észre olyan mérkőzést a dán TV2 szakértői testülete, amelyeken a Telekom Veszprém csapata is szerepelt.

2016. december 6-án a Vardar Szkopjét fogadták a bakonyiak a SEHA-ligában: a meccs a szünetben 12-12-re állt, a végén pedig 28-28-cal zárult – a Sportradar nevű elemzőcég beszámolója szerint a félidei és a meccs végi döntetlenre gyanúsan sok fogadás érkezett. A mérkőzés játékvezetői a horvát Matija Gubica és Boris Milosevic voltak.

Az Andreas Nilsson ellen ítélt belemenés nagyban befolyásolta a Vardar elleni meccsetFotó: Polyák Attila - Origo

„A Veszprém az utolsó percben egy góllal vezetett és birtokolta a labdát, amikor a svéd beállós, Andreas Nilsson ellen belemenést ítéltek, noha szó sem volt ilyenről, hiszen alig volt kontakt a játékosok között – írta az egyik elemző. – Majd 5 másodperccel a vége előtt szabálytalanság nélkül hétméterest adtak a Vardarnak, amely egy időntúli büntetővel döntetlenre mentette a meccset. Ez egyértelmű csalás volt."

Nem egészen egy évvel később a Veszprém a lengyel Kielce otthonában lépett pályára a BL-ben. Az észak-macedón Giorgij Nachevski és Slave Nikolov kettőse által vezetett meccs a szünetben 16-15-re állt, majd végül 32-32-es döntetlennel zárult, amelyre a jelentés szerint rengetegen fogadtak.

Gasper Marguc góljával mentette döntetlenre a meccset a VeszprémFotó: Csudai Sándor - Origo

Az elemzők szerint rengeteg rossz ítélettel sújtották a lengyel együttest, így a Veszprém szorosan tudta tartani az állást, majd 6 másodperccel a vége előtt Gasper Marguc révén egyenlített. Ezután a Kielcének még lehetett volna lehetősége a gólszerzésre, ám egy kezdőkörben ugráló veszprémi játékos megakadályozta, hogy az üres kapuba dobják a labdát a hazaiak – az ilyenkor szabály szerint járó piros lap és hétméteres azonban elmaradt, ami a szakértők szerint szintén egyértelmű jele a csalásnak.

Forrás

Ajánlataink