Vágólapra másolva!
Meghalt a világbajnoki ezüstérmes argentin válogatott kapus, Fabián Cancelarich. A Ferro Carril Oeste kapusedzőjeként dolgozó 58 éves szakember edzés közben lett rosszul és már nem tudták megmenteni az életét.

Az 1990-es olaszországi vb-n az argentin válogatott második számú kapusa volt, nem lépett pályára, de így is ezüstérmesnek vallhatja magát. 

Meghalt Fabián Cancelarich
Szívroham következtében meghalt Fabián Cancelarich
Fotó: AFA

Meghalt Fabián Cancelarich

Fabián Cancelarich kedden reggel halt meg, 58 évesen, miközben a kapusedzői feladatait látta el a Ferro Carril Oeste csapatánál - számolt be a tragikus hírről az infobae.com. 

A hírek szerint éppen az edzőtermben volt Cancelarich, amikor rosszul érezte magát. Azonnal látták, hogy nagy a baj, meg is kezdték az újraélesztést, majd a kórházba suállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Ferro Carril Oeste hivatalos közleményben számolt be a tragédiáról:

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Fabián Cancelarich, a klubunk egykori kapusa, később kapusedzője, a '90-es olaszországi világbajnokság második helyezettje és 

a reggeli edzés során szívrohamot kapott. Gyorsan átszállították a Durand Kórházba, ahol végül sajnos meghalt. A Ferro hatalmas fájdalommal osztozik a családja és szerettei fájdalmában. Ez a klub volt az otthona."

Az Argentin Labdarúgó Szövetség is sajnálatát fejezte ki: „Az AFA az elnökkel, Claudio Tapiával közösen fájdalmát fejezi ki Fabián Cancelarich halála miatt.. Meleg ölelés a családnak, a barátoknak és a Ferrónak.”

Fabián Cancelarich 1988–1992 között volt az argentin válogatott tagja, és hiába szerepelt olimpián, volt világbajnoki döntős (1990), majd egy évvel később Copa América-győztes is, a felnőtt nemzeti csapatban végül egyszer sem lépett pályára. Ami a klubpályafutását illeti, a legtöbb meccsen a Ferróban lépett pályára, de több argentin csapatban is megfordult. Egyszer volt légiós, 1995-ben a kolumbia Millonarios FC-ben bizonyíthatott.