Mikler Roland: Fájt, fájt a kezem, de vitt előre az adrenalin

LIGETVÁRI Patrik; SIPOS Adrián; MIKLER Roland
Göteborg, 2023. január 20. Ligetvári Patrik (b), Mikler Roland kapus (k) és Sipos Adrián (j) ünnepli a magyar csapat győzelmét a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. A magyar válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott kulcsfontosságú mérkőzésen 28-25-re verte Brazíliát a férfi kézilabda-világbajnokságon. A meccs egyik főszereplője Mikler Roland volt.

A mieink csapatkapitánya, a több mint 220-szoros válogatott 38 éves kapus a svédek ellen összeszedett egy kézsérülést, így külön izgalmat okozott, hogy egyáltalán tudja-e vállalni a játékot. Aztán a bemelegítésénél már ott volt kötéssel a kezén, majd szinte végig védte a meccset (Székely Márton egy hetes erejéig állt be, és meg is fogta a brazil lövést), ráadásul szenzációsan, számtalan bravúrt bemutatva. A lefújás után az M4 Sportnak nyilatkozott:

"Nagyon kemény volt az elmúlt 48 óra... A svédek ellen az utolsó percben kaptam egy olyan lövést, ami után egyszer már eltört ugyanez a kezem, most megúsztam egy szalagszakadással. Tegnap nem is álltam kapuba,

Mikler Roland (16) sérülten is a magyar csapat egyik legjobbja lett Forrás: MTI/Kovács Tamás

Láttuk, hogy a brazilok nagyon jó meccset játszottak a portugálokkal, akik hátrányba is kerültek azzal a döntetlennel, ebből viszont pontosan le tudtuk szűrni, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.

A kézilabda világbajokság alatt minden fontos hír a magyar csapatról az Origo live streamen!