Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 42-30-ra legyőzte a Zöld-foki Köztársaságot világbajnokság középdöntőjének utolsó mérkőzésén, így megmaradt az esélye a legjobb nyolc közé jutásra. A sorsa azonban a győzelem ellenére nem a saját kezében volt, ezt a szövetségi kapitány, Chema Rodríguez is jól tudta.

"Jó munkát végeztük. Tudtuk, hogy nagyon fontos lesz ez a mérkőzés, és el is végeztük a munkánkat. Most pedig nagyon szurkolunk a svédeknek. Eddig szerintem jól teljesítettünk a tornán, tudtuk, hogy nagyon nehéz út visz a nyolc közé, nagyon jó csapatok várnak ránk.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, és megérdemelnénk, hogy még egy kicsit maradhassunk Svédországban" - nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak a találkozó után.

A házigazda svédek végül este megtették azt a szívességet Magyarországnak, hogy legyőzték Portugáliát, amivel a magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a szerdai, stockholmi negyeddöntőbe, ráadásul ezzel az eredménnyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel is garantált Chema Rodríguez együttese számára.