Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda válogatottra az utolsó világbajnoki-selejtező ablakban két nehéz mérkőzés vár. A Litvánia és a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzéseket megelőzően Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, a magyar válogatott Eilingsfeld János, valamint Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke sajtótájékoztatót tartott Kecskeméten, amit a magyar válogatott sajtónyilvános edzése követett.

A magyar válogatottnak még van esélye a vb-szereplés kiharcolására. A magyar csapat jelenleg az ötödik helyen áll a K csoportban, de csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegróval szemben, és hárman jutnak majd tovább a csoportból. A magyarok csütörtökön Litvániában lépnek pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják Szombathelyen.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke szerint óriási eredmény volt az Eb-szereplés Fotó: Csudai Sándor - Origo

- nyilatkozta Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke Kecskeméten.

Eilingsfeld János szerint mindent meg fognak tenni az utolsó két meccsen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezt követően Eilingsfeld János, a magyar válogatott és az Atomerőmű SE magasbedobója vette át a szót.

- mondta el a magyar válogatott kosaras.

- árulta el Eilingsfeld János.

Magyar férfi kosárválogatott bizakodva várja a selejtezőket Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyra válogatott edzője, Sztojan Ivkovics korábban elárulta, hogy a Litvánia és Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki-selejtezőkön az eltiltott Vojvoda Dávid mellett a Japánban légióskodó Rosco Allenre, illetve a Real Madridban szereplő Hanga Ádámra sem számíthat. A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kiállt a nemzetközi szövetség (FIBA) által felfüggesztett Vojvoda Dávid mellett, aki jogi vitába keveredett korábbi ügynökével, ezért nem léphet pályára jövő héten a nemzeti csapat utolsó két világbajnoki selejtező-mérkőzésén.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerint nem akarnak szégyent hozni a magyar csapatra Fotó: Csudai Sándor - Origo

- mondta el a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics.

Az eddig elért eredményeinkkel az már biztossá vált, hogy férfi válogatott olimpiai előselejtezőt játszhat majd a nyár folyamán.

A vb-selejtezők programja:
Livánia-Magyarország, csütörtök, 18.30
Magyarország-Bosznia-Hercegovina, vasárnap, 19.00