Szenzáció a női kézi NB I-ben: az ETO kikapott Mosonmagyaróváron

A Győr a Fradin kívül legutóbb 2020 januárjában kapott ki magyar csapattól, akkor Siófokon veszített
Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audi ETO KC meglepetésre 33-30-ra kikapott a Mosonmagyaróvár otthonában a női kézilabda NB I szerdai játéknapján. A bajnoki címvédő Fradin kívül legutóbb 2020 januárjában kapott ki magyar csapattól, akkor Siófokon veszített.

A Bajnokok Ligája csoportkörének hétvégi rajtjára készülő győriek utoljára a 38. percben, 18-17-nél vezettek a mérkőzésen. Tóth Eszter hét, Albek Anna hat, Tóth Nikolett öt, Tóth Gabriella négy góllal, Szemerey Zsófia 14 védéssel járult hozzá a hazaiak sikeréhez. A túloldalon Ana Gros és Bruna de Paula hét-hét alkalommal talált be, Sandra Toft kilenc védéssel zárt.

A Mosonmagyaróvár fennállása során először nyert az ETO ellen az élvonalban. A Győr a Ferencvároson kívül legutóbb 2020 januárjában kapott ki magyar csapattól, akkor Siófokon veszített..

Gyurka János vezetőedző szerint a Mosonmagyaróvár elsősorban annak köszönheti a címvédő Győr legyőzését, hogy végig egységes volt, illetve a játékosok hittek önmagukban és egymásban.

"A csapategység, ami a mai mérkőzésen jellemzett minket, és a hit, amit egymásba vetettek a lányok, valamint az, hogy azonos hullámhosszon voltunk a csodálatos közönségünkkel" - sorolta a siker legfontosabb összetevőit a lefújás után a Kossuth Rádiónak adott interjújában Gyurka.

A vezetőedző kiemelte, Szemerey Zsófia - aki 14 védéssel zárt - stabilitást adott a csapatnak, Tóth Gabriella remekül irányított, és mindenki, aki felment a pályára, hozzá tudott tenni lendületben és effektivitásban.

- nyilatkozta a játékosként 191-szeres válogatott Gyurka.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, nagyon jó mérkőzést látott, amelyen mindkét csapat nagyon komoly tempót diktált, és a legjobban annak örült, hogy ez hatvan percen keresztül működött.

Kiemelném Szemerey Zsófiát, aki nagyon jó formában van, nagyon örülök neki. Pásztor Noémi nagyon komolyan küzdött. Albek Anna hullámzóan teljesített, de nagyon fontos gólokat lőtt és nagyon jó sebességgel játszott. Tóth Nikolett fellendítette a játékot, amikor beállt" - részletezte a kapitány.

Golovin Vlagyimir, a nő válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MKSZ/Aniko Kovacs/Kovacs Aniko

Hangsúlyozta, egy éve nagyon komolyan dolgoznak a válogatott játékosok fizikai paraméterein, ennek is köszönhetően nagyon sokat javultak, és ez látszott a pályán.

Eredmények:
Motherson Mosonmagyaróvári KC-Győri Audi ETO KC 33-30 (15-13)
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-42 (14-18)
DVSC Schaeffler-Vasas SC 31-23 (12-11)