Vágólapra másolva!
A Szeged 30-25-re kikapott a horvát PPD Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, szerdán.

A hetedik percben már 4-1-re vezetett a Szeged, majd egy 5-1-es sorozattal fordítottak a horvátok. A 16. percben Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért, de csapata a folytatásban sem boldogult az ellenfél remek védekezésével. Tizenkét perc alatt csupán egy gólra voltak képesek a vendégek (12-7), akiknél Dean Bombac érkezett irányítani Miguel Martins helyére. Csapatuk az első félidő hajrájára felzárkózott 15-12-re, és a hátralévő percekben tovább csökkenthette volna a különbséget, de ehelyett - az újabb hibák miatt - két gólt kapott (17-12).

Amilyen rosszul fejezte be az első felvonást a Szeged, olyan rosszul kezdte a másodikat,

és 20-12-nél úgy tűnt, 33 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Tizenhárom perc elteltével, kilencgólos hátrányban szerezte újabb találatát a magyar együttes, amely a hátralévő időben némileg csökkentette a különbséget, de meglepően sima vereségével nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Súlyos szegedi vereség Zágrábban Forrás: pickhandball

Borut Mackovsek öt, Miguel Martins négy gólt szerzett, Emil Kheri Imsgard négy, Mikler Roland öt védéssel zárt. A házigazdáknál Zvonimir Srna és Ivan Cupic is hat alkalommal volt eredményes, Matej Mandicnak 11 védése volt.

A két csapat huszadik egymás elleni BL-meccsén 11 szegedi siker és három döntetlen mellett hatodszor nyert a PPD Zagreb. A négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Szeged egy hét múlva a lengyel Kielcét, az előző idény BL-ezüstérmesét fogadja az idei év utolsó fordulójában.

A Veszprém csoportjában a lengyel Orlen Wisla Plock 30-25-re nyert a szlovén RK Celje PL otthonában, a válogatott irányító Fazekas Gergő három lövésből egy gólt szerzett.

A vendégcsapat keretéből Sebastian Frimmel, Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz hiányzott. A hazaiaknál egészségi okok miatt nem ülhetett le a kispadra Nenad Sostaric vezetőedző.

Eredmény, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
PPD Zagreb (horvát) - OTP Bank-Pick Szeged 30-25 (17-12)
lövések/gólok: 51/30, illetve 44/25
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/3
kiállítások: 4, illetve 10 perc