Borzalmas depresszióba zuhant Dánia Milák Kristófja

Denmark - Netherlands Sports EM Single image Individual action Action Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP HANDBALL
17 January 2024, Hamburg: Handball: European Championship, Denmark - Netherlands, Main Round, Group 2, Matchday 1, Barclaycard Arena. Denmark's Mikkel Hansen with the ball. Photo: Marcus Brandt/dpa (Photo by MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Hónapokon át küzdött a démonokkal Dánia legnépszerűbb sportolója, a kézilabdázó Mikkel Hansen. Borzalmas időszakon van túl, csaknem elveszítette őt a sportvilág. Iszonyatos küzdelmek árán tért vissza és most ő csapatának a legjobbja a németországi Európa-bajnokságon.

A dán férfi kézilabda-válogatott eddig hibátlanul menetel a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Négyből négy meccset nyertek meg a tornán. A csapat egyik legjobbja, Dánia manapság legnépszerűbb sportolója

Mikkel Hansen, akit csaknem elveszített a sportvilág.

Most erről az időszakról vallott őszintén.

Mikkel Hansen jelenleg a dán válogatott egyik legjobbja az Eb-n Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt

Mielőtt elolvasnánk a nyilatkozatot, érdemes eltűnődni azon egy percig, hogy

mennyire másképpen kezelték Mikkel Hansen betegségét Dániában, mint ahogyan kezelik Milák Kristóf ügyét Magyarországon.

Amikor Mikkel Hansen úgy döntött, hogy felfüggeszti a pályafutását, sajtótájékoztatón jelentette be a döntését. Ezek után mindenki tudomásul vette, ami történt, nem zavarták Hansen gyógyulását, s főleg, nem voltak találgatások.

Hansen sosem beszélt mellé, ha betegségéről volt szó

Semmi okom nem volt arra, hogy titkot csináljak a betegségemből" - mondta Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen vezetésével 2023 januárjában Dánia megnyerte a férfi kézilabda-világbajnokságot. A sztárjátékos, aki korábban a PSG kézilabdázója volt, ekkor már a dán Aalborg színeiben játszott. A megnyert vb-döntő után mindenkit sokkolt a bejelentés, hogy Hansennek mentális problémái vannak, depressziós, beteg.

Ráadásul klubja, az Aalborg teljesen mellé állt, amikor egy közleményben tudatta, hogy Hansennek sürgős segítségre van szüksége.

Mikkel Hansen élete nyitott könyv volt. A sportoló egy percig sem titkolta, hogy súlyos beteg lett Forrás: AFP/Johan Nilsson/Tt

Hansen sajtóközleményben elmondta, hogy kemény lelki időszakon ment keresztül, ahol szerencsére támogatást kapott a családtól, a barátoktól, a szakemberektől és a klubtól

Betegsége alatt minden idők egyik legjobb kézilabdázója a visszavonuláson gondolkodott.

Hét hónappal később visszatért. A 36 éves játékos a németországi Eb-n ismét a dán válogatott legnagyobb sztárja.

mondta Hansen.

Csapattársa, Henrik Møllgaard számára fájdalmas volt Mikkel Hansen küzdelmét látni. "Emberként és barátként is nehéz átélni mindazt, ami vele történt.

Mellettem az utódom: Mikkel Hansen és Mathias Gidsel Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Pont ezért volt számukra fontos, hogy Mikkel végig őszinte volt az emberekkel, hogy soha nem beszélt mellé, amikor elmondta a problémáit."

Mathias Gidsel sok tekintetben Mikkel Hansen örököse. A 24 éves játékost nemrég a világ legjobb kézilabdázójának választották. "Az egy dolog, hogy Mikkel fantasztikus kézilabdázó, és hosszú évek óta a világ egyik legjobbja, de az is jól látszik, hogy mennyire képes alárendelni magát a csapat érdekeinek" - mondta Gidsel.

"Nekem tényleg fantasztikus dolog, hogy itt lehetek a csapattal. Ez ad erőt és akaratot ahhoz, hogy ezt az Európa-bajnokságot is megnyerjük" - mondta Mikkel Hansen.