Meglepő döntés: kiderült, hol játssza az olimpiai selejtezőt a férfi kéziválogatott

BLAGOTINSEK, Blaz; FAZEKAS Gergő; MACKOVSEK, Borut
Köln, 2024. január 26. Fazekas Gergő (k), valamint a szlovén Borut Mackovsek (b) és Blaz Blagotinsek a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játssza mérkőzéseit a párizsi olimpia márciusi selejtezőtornáján. A döntés azért szenzáció, mert a női torna rendezését is Magyarország kapta, így kevés esély volt rá, hogy ezt is megszerezzük.

A magyar szövetség (MKSZ) december 19-én jelentette be, hogy tatabányai helyszínnel megpályázta a rendezést, az pedig pénteken derült ki, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében otthont adhat a tornának. A norvégok ugyancsak pályáztak a rendezésre.

Hazai pályán harcolhatja ki az olimpiai szereplést a magyar kézilabda-válogatott Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Március 14. és 17. között Norvégia, Portugália és Tunézia lesz a magyarok ellenfele. A mérkőzéseknek a 6000 férőhelyes Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok ad otthont.

Amint az december 22-e óta ismert: a magyar női válogatott a debreceni Főnix Csarnokban játssza olimpiai selejtezőmérkőzéseit április 11. és 14. között Spanyolország, Japán és Kamerun ellen.

Az IHF pénteken a másik két férfi selejtezőtorna rendezőjét is bejelentette. Eszerint a 1. csoport küzdelmeinek Spanyolország a 6500 férőhelyes Palau d'Esports de Granollersben ad otthont és a házigazda Szlovénia, Bahrein és Brazília csapatával küzd majd meg. A 2. csoport mérkőzéseit Németország rendezi a 9800 néző befogadására alkalmas hannoveri ZAG Arénában.

Mindhárom csoportból az első két helyezett biztosítja helyét a nyári játékokon.

Az olimpiai selejtező csoportbeosztása és helyszínei, március 14-17.:

3. csoport MAGYARORSZÁG (TATABÁNYA):
MAGYARORSZÁG, Norvégia, Portugália, Tunézia

1. csoport, Spanyolország (Granollers):
Spanyolország, Szlovénia, Bahrein, Brazília

2. csoport, Németország (Hannover):
Németország, Horvátország, Algéria, Ausztria