Vágólapra másolva!
Spanyolországi pályafutása során először találkozik francia csapattal a Bajnokok Ligájában a világ egyik legjobb kézilabdázójának tartott Jackson Richardson. Az 1995-ben a világ legjobbjának választott, 1999-ben világbajnoki címet nyert gall klasszis jelenleg a spanyol Portland San Antoniót erősíti, amely a férfikézilabda BL-döntőben a Montpellier-vel küzdhet majd.
Kupadöntők Európa-szerte

Bécsben kedden kisorsolták, hogy mely csapatok kezdik otthon a férfi kézilabda európai kupák döntőit. A Bajnokok Ligájában a Veszprémet búcsúztató spanyol Portland San Antonio az első felvonásban fogadja a francia Montpellier-t. Az EHF-kupában a Dunaferrt legyőző orosz Dinamo Asztrahány ugyancsak hazai környezetben játssza a nyitó összecsapást Nagy László csapatával, a Barcelonával.
A párosítás:
Bajnokok Ligája:
Portland San Antonio (spanyol) - Montpellier (francia)
EHF-kupa:
Dinamo Asztrahány (orosz) - Barcelona (spanyol)
KEK:
Ciudad Real (spanyol) - Redbergslids (svéd)
Challenge-kupa:
Filipposz Veriasz (görög) - Skjern (dán).
Az első mérkőzéseket április 26-án vagy 27-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.



- Mit jelent az ön számára, hogy a döntőben éppen francia csapat lesz az ellenfél?
- Ez lesz az első eset, hogy a Portlanddel francia csapat ellen mérkőzőm. Elégedettséggel tölt el, hiszen ez azt jelenti, a francia kézilabda is magas szinten jár. Találkozhatom válogatottbeli társaimmal, igaz, a pályán egymás ellen harcolunk majd, de mérkőzés után bizonyára leülünk egy italra.

- Meglepte, hogy a Montpellier bejutott a fináléba?
- Nem annyira, ismerem a játékosokat és az edzőt is. A csapat már tíz éve együtt dolgozik, rendszerint eljutottak a negyeddöntőig. A fáradozás most kifizetődött.

- Amennyiben a Pamplona nem nyeri meg a BL-t, vigasztalja majd az a tény, hogy a csapatot francia együttes előzi meg?
- Rettenetesen büszke lennék arra, hogy Franciaországba kerül a cím.