Vágólapra másolva!
Michael Jordan hivatalosan is "bejelentette", a következő szezonra visszatér a kosárlabdapályára, és a Washington Wizardsnál folytatja pályafutását. A klub ezt egy közleményben tudatta a sajtóval, ám Jordan csupán egy hét múlva, október elsején hajlandó nyilatkozni terveiről.

A Washington Post szerint Jordan valóban játékosként tér vissza a Varázslókhoz, ezt sajtóközleményben tudatta a világgal. A játékos egészen október elsejéig nem nyilatkozik, akkor a Wizards hivatalos sajtónapján kíván először beszámolni terveiről. A sajtótájékoztatót Jordan "szűk" otthonában, Wilmington városában tartják, ahol az együttes megkezdi edzőtáborozását.

A 38 éves játékos úgynevezett "veterán-minimum-szerződést" köt a klubbal, amely alapján egymillió dollárt kap majd. Utolsó profi esztendejében, 1997-98-ban ennek a harminchatszorosát kereste. A közlemény arra nem tér ki, Jordan vajon többéves szerződést köt-e a klubbal, de a Washington Times úgy tudja, legalább két évre tervez.

A visszatérés miatt azonban Jordannek el kell adnia öt-tíz százaléknyi részesedését a klubból, az NBA-szabályzat ugyanis nem teszi lehetővé, hogy játékos egyben tulajdonos is legyen. A hírek szerint Michael részvényeit a Washington Capitals tulajdonosa, Ted Leonsis venné meg, cserébe Jordan a jégkorongcsapatban kapna tulajdonhányadot.

Pincési László

Korábban:

Jordan hétfőn jelenti be visszatérését