Vágólapra másolva!
Amerika egyik legnagyobb látványossága a visszatérő NBA-sztár, Michael Jordan és a Washington Wizards edzése lett volna, ha beengedik a terembe a kamerákat. De nem engedték, mert Jordan egyelőre az ország legjobban védett emberei közé tartozik, hiszen a rajongóktól lépni sem tudna. Ott volt az edzésen Dávid Kornél, a csapat újonca is, aki bízik abban, hogy a keret tagja lesz október 30-án, a Wizards első bajnokiján is.

Dávid blokkolja Jordant a
Wizards tréningjén
Wizards

"Napi két edzésünk van. Délelőtt inkább erősítünk, délután van az egymás közti játék, a taktikai elemek gyakorlása. Jordan miatt óriási a felhajtás, mindenki rá kíváncsi, a tévécsatornákon is őt látni, szóval mozdulni sem lehet az újságíróktól. Ezért aztán zárt ajtók mögött tartottuk az edzést, csak a végén jöhettek be a riporterek a kameráikkal, igaz, Jordan akkorra éppen befejezte. De nemcsak a sajtó foglalkozik vele. Rengeteg rajongója van, itt, a szülőhelyén különösen sok, ott tolonganak az edzőterem, a szálloda előtt. Nem csoda, hogy szigorúan őrzik, illetve vele együtt az egész csapatot, még az edzésen is rendőrök ülnek a pálya mellett" - mesélte Dávid.

Amióta bejelentette visszatérését Michael Jordan, vitatéma lett, hogy 38 évesen épeszű dolog-e kockáztatni a hírnevet, eddigi dicsőséget az amerikai profi kosárlabda embert próbáló mérkőzésein. Jordan többször elmondta korábban, hogy csak akkor tér vissza, ha úgy érzi, megfelelő formában van.

"Szerintem készen áll a bajnokságra" - mondta Dávid Kornél. "Igaz, nincs még százszázalékos formában, de hát még mások sem, éppen ezért van az edzőtábor. Jordanen nincs egy deka súlyfelesleg, ugyanolyan jól mozog mint 1997-ben, a Chicago Bulls edzőtáborában, amikor először láttam közelről. De a legjobbat akarja, ezért még különmunkát is végez. Egyébként nagyon normális, nincsenek sztárallűrjei. Nem vitás, hogy ő tudja a legtöbbet erről a játékról, így aztán nemcsak csapattársunk, hanem tanítónk is. Sokat magyaráz edzés közben."

A csapat október 11-én játszik barátságos meccset a Detroit Pistonsszal, az első bajnokit pedig a New York Knicksszel vívja 30-án. Dávidnak egyelőre nem garantált szerződése van, vagyis bármikor felbonthatja a csapat: "Ha a New York-i idénynyitó meccsen ott leszek, az már jó. Akkor már nyugodtabb leszek. De az igazi vízválasztó január 10-e, ha akkor is a csapatban maradok, már garantált lesz a szerződésem. Ami azt jelenti, hogy akkor is fel lehet bontani, de csak úgy, ha kifizet a klub. Egyébként, hála a hazai, székesfehérvári edzéseknek, kifejezetten jó formában vagyok. Gyorsan felveszem az amerikai ritmust, hiszen már én is rutinosnak számítok, ez az ötödik edzőtáborom az NBA-ben."

Kósa Tamás

Korábban: