Társoldalunk:

Károlyi Sopronban folytatja

2005.09.03. 19:52

Megoldódott a hónapok óta tartó huzavona: Károlyi Andrea, a MiZo-Pécs sokszoros válogatott bedobója az MKB Euroleasing-Sopron csapatához szerződött. A soproniak csütörtökön szerződést bontottak hátvéd-bedobójukkal, a szerb Gordana Kovaceviccsel, s így négyre (Matovic, Blahuskova, Gorbunova, Teasley) redukálódott a külföldiek száma. A magyar bajnoki meccseken egy csapat legfeljebb négy idegenlégióst szerepeltethet.

"A soproniak kerestek meg. Meglepett érdeklődésük, de jól esett, s én igent mondtam. Egy évre írtam alá." - mondta Károlyi. A 30 éves, 184 centis bedobó a napokban szerepelt a válogatottban az Eb-pótselejtezőkön, s a csapat egyik legeredményesebb pontszerzőjének bizonyult.

"Furcsa lesz először pályára lépni a Pécs ellen, habár némiképp segít, hogy az első rangadót Sopronban játsszuk. Remélem, a pécsi közönség csak a jóra, a szépre fog emlékezni, s nem bánik velem majd úgy, mint a barcelonai publikum Figóval" - tette hozzá Károlyi.

A Sopron így most irányítóban az amerikai Teasleyvel és Honti Katával, hátvédben Eördögh Edittel, bedobóban Károlyival és az ukrán Gorbunovával, tovább Horváth Zsuzsával, a centerposztokon pedig Blahuskovával, Cserny Rékával és a szerb Ivana Matoviccsal áll fel, hogy csak a válogatott szintű kosarasokat említsük.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK