Iniestát kellett volna megfogniuk a törököknek

Spanyolország-Törökország euro 2016 foci eb
NICE, FRANCE - JUNE 17: Andres Iniesta of Spain and David Silva of Spain tackle Burak Yilmaz of Turkey during the UEFA EURO 2016 Group D match between Spain and Turkey at Allianz Riviera Stadium on June 17, 2016 in Nice, France. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Andrés Iniesta és a spanyol válogatott a gyepbe döngölte a nem sokat mutató Törökországot, amely képtelen volt eltalálni Spanyolország kapuját. A spanyol középpályást képtelenek voltak tartani a törökök. 
Vágólapra másolva!

A mérkőzés számos érdekes statisztikája közül is kiemelkedik, hogy az egész mezőny öt leggyakoribb passzkapcsolatának mindegyikében szerepelt Andrés Iniesta.

Akár azt nézzük, kik kapták, akár azt, kik adták a legtöbb passzt, mindenhol a Barca középpályását találjuk, hiszen akár labdakihozatalról, akár gyors támadásról volt szó, mindig Iniestát keresték a társak.

A második legördülő menüt érdemes figyelni:

Iniesta egy híján 100-szor passzolt (9 volt közülük hosszú), ezek közül 93 jó helyre ment, 114 labdaérintésére összesen hét megnyert párharcot tudott felmutatni, azaz jól látszik, hogy a törökök képtelenek voltak bármit is kezdeni a Barca irányítójával.

A törökök ugyan bemutattak 14 szerelést, de szerelési kísérleteik mindössze 57 százaléka volt sikeres (a spanyoloknál ugyanez a szám 83).

Érdemes végignézni a mérkőzés összes statisztikáját, mert aki nem látta a meccset, az is teljes képet kaphat arról, mennyire simán uralták az összecsapást a spanyolok, akik az első meccsükön még gyengébben játszottak, a törökök ellen megmutatták, hogy nincs olyan messze a címvédés.

Ja, és ha már Iniesta: