Vágólapra másolva!
A berlini atlétikai világbajnokság vasárnap esti 100 méteres döntőjét 9.58 másodperces világcsúccsal megnyerő Usain Bolt azt mondta: 9.4 mp-es eredmény elérésére is képesnek tartja magát.

A jamaicai csodasprinter saját, 9.69-es rekordját javította meg a vb második napján, az előző csúcsot napra pontosan egy esztendővel korábban, a pekingi olimpiai fináléban futotta.

"Szerintem 9.4-re is jó vagyok. Az a vége. Bár ki tudja" - mondta sikere után a 22 éves atléta, aki hozzátette: nem a világrekordokért fut.

"Tudtam, hogy kemény csata lesz, ezért csak arra összpontosítottam, hogy mindent beleadjak. A rajtom elég jó volt, aztán 20 métertől már minden simán ment" - elevenítette fel a fináléban történteket.

A címvédőként érkezett, ezúttal második Tyson Gay úgy véli: Bolt teljesítménye bebizonyította, hogy az ember képes egyre gyorsabban futni.

"Korábban már mondtam, hogy lehetséges a 9.5. Sajnos nem én voltam az, aki ezt bebizonyította, de örülök, hogy Usain megtette. Bízom benne, hogy egy napon nekem is sikerül" - nyilatkozott sportszerűen a 27 esztendős amerikai, aki kisebb ágyéksérüléssel bajlódva kaparintotta meg az ezüstérmet.

Bolt és Gay 200 m-en is összecsap Berlinben, ezen a távon csütörtök este rendezik a döntőt.